Η κουζίνα είχε μέσα δύο κιλά χασίς και ηρωίνη

Η κουζίνα είχε μέσα δύο κιλά χασίς και ηρωίνη

Η κουζίνα είχε μέσα δύο κιλά χασίς και ηρωίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών 33χρονος τσιγγάνος

Σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 33χρονος αθίγγανος που κατηγορούνταν για την μεταφορά μίας κουζίνας η οποία περιείχε δύο κιλά χασίς και περισσότερα από 100 γραμ. ηρωίνης.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και ένας ακόμη ΡΟΜΑ ηλικίας 28 ετών, τον οποίο όμως το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, τον έκρινε αθώο.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί στην Κω πριν από δύο χρόνια και παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε το καλοκαίρι του 2016. Τότε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχους τους δύο αθίγγανους και είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο 33χρονος και ο 28χρονος άσκησαν έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Συνήγορος υπεράσπισης για τον 33χρονο παραστάθηκε η κ. Μαρία Καραολάνη.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών και μετά από στοχευμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. κλειστού τύπου που οδηγούσαν οι δύο ΡΟΜΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.30 το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό στο 5ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Κω- Χωρίων στο ύψος της Μεσσαριάς και το ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκε μία ηλεκτρική κουζίνα η οποία περιείχε δύο συσκευασίες με 1.069 γραμ. και 1.053 γραμ. αντίστοιχα (συνολικό βάρος 2.122 γραμ) ακατέργαστης κάνναβης, μία νάιλον συσκευασία με 117 γραμ. ηρωίνης και 7,3 γραμ. κοκαΐνης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ηλεκτρική κουζίνα με τα ναρκωτικά οι δύο αθίγγανοι είχαν παραλάβει από μεταφορική εταιρεία και την φόρτωσαν στο φορτηγό για να την μεταφέρουν έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, στους δύο δράστες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο