Καταδικάστηκε 49χρονη για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 49χρονη για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 49χρονη για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 49χρονος κάτοικος Ρόδου που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της αγοράς και κατοχής κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Βάσιας Παπαγεωργίου, μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 3 ετών προς 10 ευρώ την ημέρα που του είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 49χρονος είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με 38χρονο Αλβανό από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 49χρονο το προηγούμενο, από τη σύλληψη του, διάστημα.

Έτσι στις 22 Απριλίου 2013 το απόγευμα οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν τον 49χρονο στο προαύλιο χώρο του ΟΚΑΝΑ. Μόλις ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς έριξε στο έδαφος μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 49χρονου, όπου εκεί είχε κρυμμένη και τους παρέδωσε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβης βάρους 382 γραμμαρίων, μία άλλη συσκευασία με την ίδια ουσία βάρους 13 γραμμαρίων, ένα χάπι Vulbegal και 6 ναρκωτικά χάπια βουπρενορφίνη καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες sim.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 49χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως την ποσότητα των ναρκωτικών την αγόρασε από τον 38χρονο Αλβανό στις 21 Απριλίου 2013 μετά από συνεννόηση που είχαν κάνει τηλεφωνικά.

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που προμηθευόταν ναρκωτικά από τον αλλοδαπό, από τον οποίο και αγόρασε άλλες τρεις φορές, συνολική ποσότητα ενός κιλού περίπου, έναντι χρημάτων. Με την κατάθεση αυτή στη δικογραφία συμπεριλήφθει και ο αλλοδαπός, ο οποίος όμως πρωτόδικα απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία καθώς κρίθηκε αθώος

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου