Παρέμβαση της υπουργού Εργασίας ζητούν οι επιτηδευματίες της Πάτμου

Παρέμβαση της υπουργού Εργασίας ζητούν οι επιτηδευματίες της Πάτμου

Παρέμβαση της υπουργού Εργασίας ζητούν οι επιτηδευματίες της Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου, για την επαρκή εξυπηρέτηση των εργοδοτών-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ σε Πάτμο και Λέρο, ζητούν ο σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου «η Ανάπτυξη».

Στην επιστολή του, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Ευχόμαστε Καλή Χρονιά και καλή θητεία στην νέα σας θέση, ειδικότερα στο δύσκολο έργο της ενοποίησης, των ασφαλιστικών Ταμείων.

Είμαστε ο Σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου, από το Ιερό νησί της Αποκάλυψης, «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με πλέον των 100 μελών στο μητρώο του. Μέσα στην οικονομική κρίση προσπαθούμε να διατηρήσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα, να ζήσουμε τις οικογένειες μας, να παραμείνουμε στον τόπο μας… να μην ξενιτευτούμε.

Εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας, σε ένα συνεχώς μίζερο οικονομικά περιβάλλον, ώστε να είμαστε συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες μας και το Δημόσιο.

Πιστεύουμε πραγματικά ότι μια ουσιαστική ενοποίηση και ένα νέο σύγχρονο σύστημα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα απλοποιήσει τις συναλλαγές - διαδικασίες, θα βελτιώσει την λειτουργία του κράτους και το χαιρετίζουμε.

Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης θα θέλαμε, με την επιστολή μας αυτή, να υπενθυμίσουμε την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και να παρακαλέσουμε για την ενίσχυση των περιφερειακών δομών ώστε να συνεχιστεί η ομαλή συναλλαγή των φορέων ασφαλισμένων και εργοδοτών στα νησιά μας.

Η ενοποίηση των ταμείων θα δώσει την δυνατότητα να ενισχυθούν οι περιφερειακές δομές με επιπλέον αρμοδιότητες και ασφαλισμένους ώστε να υπάρχει άμεση προώθηση και σύντομη επίλυση των διαφόρων υποθέσεων μας.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση του κρίσιμου θέματος της εκπροσώπησης των φορέων στις παραμεθόριες περιοχές με επιπλέον των ιδιαιτεροτήτων που προκύπτουν από τα δρομολόγια των πλοίων , την συχνότητα τους, τις καιρικές συνθήκες αλλά και την δαπάνη που δημιουργείται σε κάθε ταξίδι. Σαφώς και η ενίσχυση των ηλεκτρονικών/ψηφιακών μέσων πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί, παρ’ αυτά η παρουσία των δομών αυτών όπως μέχρι τώρα υφίστανται κρίνεται απολύτως απαραίτητη και δεν μπορεί να ταυτιστεί με μια επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Θα θυμίσουμε τις σχετικές αλλαγές στις Οικονομικές Εφορείες, την αποδυνάμωση – υποβάθμιση του καταστήματος της Λέρου και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε ΚΩ. Συνέπεια τούτου είναι - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί - να δημιουργούνται καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση υποθέσεων αλλά και να απαιτούνται πολλές μετακινήσεις μεταξύ των νησιών.

Βιώνουμε καθημερινά το θέμα και σαν ταλαιπωρία αλλά και σαν επιπλέον δαπάνη. Δεν είμαστε σε χερσαία περιοχή να μετακινούμαστε με τα οχήματα μας και αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ειδικά στον τομέα εσόδων – ενημεροτήτων ,όπου ένα χαρτί, για παράδειγμα, όταν έχεις ρύθμιση χρειάζεται λόγω συστήματος και απόστασης νησιών δέκα μέρες μέχρι να το πάρεις στα χέρια σου.

Εν κατακλείδι, κρατάμε την υπόσχεση της Κυβέρνησης για την παραμονή των υπαρχουσών δομών εξυπηρέτησης ασφαλισμένων. Όπως ειπώθηκε κανένα νησί, στο οποίο λειτουργούσαν χώροι εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, δε θα μείνει χωρίς υπηρεσίες ΕΦΚΑ. Όταν λέμε Υπηρεσίες δεν εννοούμε σε ηλεκτρονική μόνο μορφή, αλλά με την απαιτούμενη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό εξασφαλίζοντας τις σημερινές θέσεις εργασίας. Δεδομένη θεωρείται για εμάς η διαφορά εξοικείωσης των διαφόρων ηλικιών με τα ηλεκτρονικά μέσα αλλά και το πλήθος - εύρος των διαφόρων εντελώς εξατομικευμένων υποθέσεων .

Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας προσκαλούμε στο όμορφο νησί μας.

Πάτμος 13/01/2017

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Καμίτσης Γεώργιος».

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους