Tι λένε οι selfies για την προσωπικότητά σας;

Tι λένε οι selfies για  την προσωπικότητά σας;

Tι λένε οι selfies για την προσωπικότητά σας;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

Όλοι το έχουμε κάνει- αλήθεια υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μην έχει τραβήξει έστω μία σέλφι στη ζωή του;

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει ανθρώπους κάθε ηλικίας, κουλτούρας, φύλου και θρησκείας, να τραβούν και να μοιράζονται selfies; H πρώτη απάντηση θα ήταν «ο ναρκισσισμός». Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Visual Communication Quarterly, έδειξε όμως ότι τα κίνητρα πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από την επίδειξη και την εμμονή με τον εαυτό μας.

"Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλοι ναρκισσιστές", σημειώνει ο συγγραφέας της μελέτης Steven Holiday. Αφού ανέλυσαν τα αποτελέσματα και τις συνεντεύξεις, οι ερευνητές αναγνώρισαν τρεις κατηγορίες μεταξύ αυτών που λαμβάνουν selfies: τους επικοινωνητές, τους αυτοβιογράφους και τους αυτο-διαφημιστές.
* Οι επικοινωνητές παίρνουν selfies κυρίως για να εμπλακούν σε μια συζήτηση με την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή τους followers τους. Θέλετε για παράδειγμα να ξεκινήσετε μία συζήτηση για την αξία της ψήφου και να ενθαρρύνετε τους ακολούθούς σας να πάνε να ψηφίσουν; Βάλτε στον τοίχο σας μία σέλφι, τη στιγμή που ασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα!

* Οι αυτοβιογράφοι χρησιμοποιούν τις σέλφι σαν ένα μέσο για να αποτυπώσουν γεγονότα-κλειδιά της ζωής τους και να διατηρήσουν κάποιες σημαντικές αναμνήσεις, χωρίς απαραιτήτως να αποζητούν το feedback των φίλων και των ακολούθων ή την εμπλοκή που αποζητούν οι επικοινωνητές.
* Aυτοί τέλος, που διαφημίζουν τον εαυτό τους, αποτελούν την μικρότερη από τις τρεις ομάδες. "Είναι εκείνοι που λατρεύουν να καταγράφουν κάθε στιγμή της ζωής τους. Καταγράφοντας και κοινοποιώντας στιγμές της ζωής τους, ελπίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους με έναν θετικό τρόπο".

"Πλέον μπορώ να πάω στο Facebook ή στο Instagram και να δω ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία συζήτηση, με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν”, σημειώνει ο Holiday. “Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να εκφραστούν και να λάβουν feedback για αυτήν τους την έκφραση", πρόσθεσε.
Πηγή:stogiatro.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού