Συνάντηση με εκπροσώπους της COSCO θα γίνει τον Φεβρουάριο

Συνάντηση με εκπροσώπους της COSCO θα γίνει τον Φεβρουάριο

Συνάντηση με εκπροσώπους της COSCO θα γίνει τον Φεβρουάριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την COSCO για το θέμα της δημιουργίας δικτύου λιμανιών κρουαζιέρας στα νησιά μας.

Όπως έκανε χτες γνωστό ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος η διαδικασία αποτύπωσης των λιμανιών αυτών στα νησιά της περιφέρειας ολοκληρώνεται ώστε να αναδειχτεί ποια θα μπορούσαν να ενταχθούν στο δίκτυο.

«Η επόμενη συνάντηση είναι το Φεβρουάριο, εμείς ολοκληρώνουμε την αποτύπωση του πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και ποια λιμάνια μας και νησιά έχουν ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα και πως θα μπορούσαν ως δίκτυο λιμανιών να έχουν οικονομίες κλίμακος σε ότι αφορά την προσέλκυση της κρουαζιέρας» δήλωσε χαρακτηριστικά .

Μιλώντας για την πορεία της κρουαζιέρας φέτος στην περιοχή μας τόνισε και πάλι ότι θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση αφού αυτό είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμο.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη τόνισε πως το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή και η ανασφάλεια άλλων χωρών που συνδύαζαν σε πολλές χώρες λειτούργησαν αποτρεπτικά, και πρόσθεσε ότι δυστυχώς οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα λιμάνια μας δεν είναι υπηρεσίες που μας κάνουν υπερήφανους.

«Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ τις υπηρεσίες που εμείς προσφέρουμε. Με όσους υπουργούς ναυτιλίας συναντήθηκα είχα συζητήσει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λιμενικών ταμείων, αλλά αυτό συνάντησε μία πολύ μεγάλη αντίσταση από πλευράς του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Προσπάθησα να τους πείσω ότι η βελτίωση και των υποδομών και των υπηρεσιών στα λιμάνι μας και κυρίως την κρουαζιέρα μόνο οφέλη θα δώσει στις κοινωνίες αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω πετύχει αυτό» κατέληξε.

Δεν θα πάμε στο Μαϊάμι!
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα έχει παρουσία στην έκθεση κρουαζιέρας που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Μαϊάμι.

Μάλιστα σημειώνεται ότι οι διοργανωτές είχαν προτείνει να είναι η περιφέρειά μας η τιμώμενη περιοχή στη διοργάνωση, η οποία θα έπαιρνε μέρος σε αυτήν μαζί με το υπουργείο τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος που ρωτήθηκε χτες, απάντησε ότι η παρουσία μας σε μία τέτοια έκθεση απαιτεί και ενημέρωση γύρω από θέματα που θα τεθούν εκ μέρους των εταιρειών και για τα οποία δεν θα έχει να δώσει απάντηση αφού δεν είναι αρμοδιότητάς του και αφού κανένας δεν έχει φροντίσει να δώσει σαφείς λύσεις όταν ζητηθούν.

Αναφερόμενος στο θέμα και εξηγώντας ο κ. Χατζημάρκος την απόφαση της περιφέρειας δήλωσε τα εξής: «Είχαμε το αίτημα από το υπουργείο τουρισμού να είμαστε μαζί και από τους διοργανωτές της έκθεσης είχαμε την πρόταση να είμαστε και τιμώμενη περιοχή.

Μας έκαναν μία… δελεαστική προσφορά αλλά προσανατολιζόμαστε στο να αρνηθούμε και να μην παραστούμε καν στην έκθεση. Και αυτό γιατί καλούμαστε ως περιφέρεια σε όλα τα θέματα στα οποία δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα μόνο αφού στραβώσουν αυτά τα θέματα πάρα πολύ.

Καλούμαστε να… μαζέψουμε καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί. Θα πρέπει όλοι να βλέπουν την περιφέρεια ως έναν συνεργάτη που ανοιχτόμυαλα και πρόθυμα έρχεται να συνδράμει, στηρίξει και να συνεργαστεί. Αν γίνεται συνέχεια και επαναλαμβάνεται να καλούμαστε μόνο όταν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο ένα ζήτημα, τότε καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι μας αντιμετωπίζουν σαν έναν κάδο για όλα τα προβληματικά τους θέματα. αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε.

Θα πάμε εμείς φέτος στο Μαϊάμι με διαμορφωμένη κατάσταση όπως είναι στην κρουαζιέρα αδυνατώντας να δώσουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα μας θέσει η αγορά της κρουαζιέρας.

Δεν έχουμε μέχρι σήμερα τσιγκουνευτεί ούτε προϋπολογισμό ούτε ενέργεια να δαπανήσουμε για να κάνουμε κάτι. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας εξοπλίσουν με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα δεχτούμε. Εάν παραστούμε στην έκθεση θα κληθώ να απαντήσω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Θέλω για κάποιες από αυτές που θα αφορούν θέματα τα οποία δεν είναι αρμοδιότητάς μου να έχω τις απαντήσεις που θα κάνουν καλό στον τόπο και στη χώρα.

Αν κανείς δεν είναι πρόθυμος σε δουλέψει σε αυτό εγώ δεν είμαι πρόθυμος να παραστώ στο Μαϊάμι για να βγάλω την… καυτή πατάτα από την τσέπη άλλου.

Να μη ψάχνουμε μετά το πολιτικό άλλοθι της βύθισης της κρουαζιέρας και να το φορτώσουμε σε αυτόν που πήγε στο Μαϊάμι και απάντησε. Το να ψάχνουν κάποιοι στην περιοχή μας το εύκολο θύμα για να φορτώσουν την ανικανότητά τους δεν θα το δεχτώ. Αν μας εξοπλίσουν με τις απαντήσεις που πρέπει θα είμαστε εκεί αλλά δε βλέπω τέτοια προθυμία…»

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο