Κάθειρξη 6 ετών σε Νιγηριανή που... δάγκωσε Σουηδό τουρίστα

Κάθειρξη 6 ετών σε Νιγηριανή που... δάγκωσε Σουηδό τουρίστα

Κάθειρξη 6 ετών σε Νιγηριανή που... δάγκωσε Σουηδό τουρίστα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 496 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Σε ποινή έξι ετών κάθειρξης καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 39χρονη «πεταλουδίτσα» Νιγηριανής καταγωγής, που κατηγορούνταν ότι πριν τέσσερα χρόνια επιτέθηκε σε νεαρό Σουηδό τουρίστα με δαγκωνιές επιφέροντας του έτσι πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και μία ακόμη Νιγηριανή ηλικίας 32 ετών, ενώ ουδείς από τις δύο αλλοδαπές εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο εκδίκασε κανονικά την υπόθεση ως να ήταν παρούσες.
Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αφού εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας, έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη που ασκήθηκε στην 32χρονη Νιγηριανή και έκρινε ένοχη την 39χρονη συγκατηγορούμενη της στην οποία και επέβαλλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου 2013, σύμφωνα με την οποία στην πόλη της Ρόδου οι δράστιδες προσέγγισαν 19χρονο -τότε- υπήκοο Σουηδίας και αφού του πρότειναν να συνευβρεθούν εκμεταλλευόμενες την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν, στην συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 19χρονος κατάφερε να ακινητοποιήσει την 39χρονη, η οποία τον χτύπησε με τα χέρια της και τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, προκειμένου να διαφύγει.
Άμεσα έφτασαν στο σημείο περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την 39χρονη.

Επιπλέον λίγες ώρες αργότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, συνελήφθη και η 32χρονη.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 670 ευρώ, από τα οποία το κλεμμένο χρηματικό ποσό αποδόθηκε στο δικαιούχο.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά