Αθωώθηκαν οι δύο νεαροί για τη ληστεία στη Ρόδο

Αθωώθηκαν οι δύο νεαροί για τη ληστεία στη Ρόδο

Αθωώθηκαν οι δύο νεαροί για τη ληστεία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 465 ΦΟΡΕΣ

Ήταν κατηγορούμενοι για ξυλοδαρμό και ληστεία

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν χθες δύο νεαροί ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για την ληστεία και τον τραυματισμό 25χρονου πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης μετέτρεψε την κατηγορία για τον 24χρονο σε απλή σωματική βλάβη και με τον νέο νόμο έπαυσε η ποινική δίωξη, ενώ ο 23χρονος κρίθηκε αθώος.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος και Νικήτας Μπόλκας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό εκτυλίχθηκε με αφορμή δύο μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο παθών στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας του 24χρονου δράστη, και είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση σε βάρος και των δύο συλληφθέντων ποινικών διώξεων για ληστεία, παράνομη βία, οπλοκατοχή οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα όλα έγιναν το βράδυ του Μ. Σαββάτου 4 Απριλίου 2013 στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην αυλή του Βενετοκλείου έξω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Εκεί ο 24χρονος φέρεται να τραυμάτισε με τα χέρια του στο πρόσωπο τον 25χρονο ημεδαπό, ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό για προσωπικές διαφορές και στην συνέχεια του αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα-έγγραφα.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, την επόμενη μέρα το πρωί εντοπίστηκε ο δράστης και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 2 αμπούλες αέρος και 14 μεταλλικές βολίδες αεροβόλου όπλου.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 23χρονος καθώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν μαζί με τον 24χρονο όταν έγινε το επεισόδιο. Μάλιστα την κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και τα παπούτσια που είχαν αφαιρέσει από τον 25χρονο.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς