Στη Ρόδο από προχθές βρίσκεται η εικόνα της Παναγιάς της Μαλεβής

Στη Ρόδο από προχθές βρίσκεται  η εικόνα της Παναγιάς της Μαλεβής

Στη Ρόδο από προχθές βρίσκεται η εικόνα της Παναγιάς της Μαλεβής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1885 ΦΟΡΕΣ

Αρκετός κόσμος έχει σπεύσει για προσκύνημα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα υποδέχτηκε η Ρόδος χθες την Ιερά εικόνα της Παναγίας Μαλεβή, παρουσία τοπικών φορέων του νησιού αλλά και πολλών συμπολιτών μας.

Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας έγινε χθες, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο με πληθωρική συμμετοχή, αφού είναι η πρώτη φορά που η εικόνα της Παναγίας Μαλεβή έρχεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοπονησσίων Ρόδου «Ο ΜΩΡΙΑΣ» με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.


Την εικόνα στο νησί μας έφεραν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος μαζί με τους ιερείς και την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαλεβής, ενώ την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος μαζί με πολλούς ιερείς και τον Πελοποννησιακό Σύλλογο Ρόδου.

Στην συνέχεια ακολούθησε Ιερά πομπή με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και του στρατιωτικού αγήματος, όπου κατέληξε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.


Ακολούθησε δοξολογία χοροστατουντος του Μητροπολίτη μας και αργότερα πανηγυρικός εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Η Εικόνα είναι μία από τις 70 εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και την έφεραν μαζί τους oι κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Κυνουρία, ενώ η Παναγία Μαλεβή είναι η πιο φημισμένη μονή της Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας,


Η εικόνα θεωρείται θαυματουργή και πλήθη προσκυνητών συρρέουν κάθε χρόνο για να την προσκυνήσουν και χθες είχαν την ευκαιρία να την αντικρύσουν και να την προσκυνήσουν και πολλοί κάτοικοι του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο