Δικάζεται Βούλγαρος για διευκόλυνση Σύριου να ταξιδέψει στο εξωτερικό

Δικάζεται Βούλγαρος  για διευκόλυνση Σύριου  να ταξιδέψει στο εξωτερικό

Δικάζεται Βούλγαρος για διευκόλυνση Σύριου να ταξιδέψει στο εξωτερικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί σήμερα 57χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος για το εισιτήριο αλλά και την κάρτα επιβίβασης που εξέδωσε πριν από τέσσερα χρόνια έναντι αμοιβής, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει 30χρονος Σύριος για να ταξιδέψει από το νησί μας στο εξωτερικό.

Εκτός από τους δύο άνδρες στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 31χρονος Αφγανός, ενώ κατηγορούνται για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόου τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίοας από κοινού, απλή συνέργεια στην πράξη αυτή, κατάρτιση πλαστού εγγράφου από κοινού, κατοχή πλαστού διαβατηρίου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το περιστατικό για το οποίο και θα δικαστούν οι αλλοδαποί εκτυλίχθηκε τον Μάιο του 2013. Ο 30χρονος Σύριος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Ρόδο προκειμένου πλέον από το νησί μας να αναχωρήσει για το εξωτερικό. Καθώς όμως δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, μέσω τρίτου προσώπου του Αφγανού, ήρθε σε επαφή με τον 57χρονο Βούλγαρο ο οποίος και προθυμοποιήθηκε να τον … εξυπηρετήσει με το αζημίωτο φυσικά!

Έτσι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην περιοχή της Κρεμαστής όπου και έγινε η συνεννόηση. Εκεί ο Βούλγαρος έδωσε στον Σύριο και ένα πλαστό διαβατήριο στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία του 57χρονου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στο ταξίδι του. Ο ίδιος την επόμενη μέρα θα εξέδιδε ένα εισιτήριο και κάρτα επιβίβασης στο όνομα του την οποία και θα έδινε στον Σύριο για να ταξιδέψει.

Πράγματι την ίδια μέρα το μεσημέρι ο 57χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Σε έλεγχο όμως που του έγινε από αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 30χρονος, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στις 9 Μαΐου 2013 από τον Πειραιά στη Ρόδο, εντοπίστηκε στην Κρεμαστή και βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και το πλαστογραφημένο διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών με το οποίο τον είχε ήδη προμηθεύσει ο 57χρονος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του