Κάθειρξη 10 ετών σε δουλέμπορο

Κάθειρξη 10 ετών σε δουλέμπορο

Κάθειρξη 10 ετών σε δουλέμπορο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν δύο Τούρκοι ηλικίας 48 και 53 ετών, κατηγορούμενοι για την μεταφορά με πολυτελή γιοτ, πριν από ένα χρόνο, στο λιμάνι του Μανδρακίου 22 αλλοδαπών από το Ιράκ!

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Το δικαστήριο εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, έκρινε αθώους τους δύο άνδρες για την κατηγορία της παράνομης εισόδου καθώς έφεραν νόμιμα έγγραφα και αθώο τον 53χρονο για την μεταφορά.

Σε ότι αφορά τον 48χρονο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται και με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί κερδοσκοπίας και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 52 ετών από την οποία θα εκτίσει τα 25 χρόνια βάση νομοθεσίας και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 240.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Ιμάμ Τζάνερ και Κάνδια Πολυχρόνη.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν προσεγγίσει το κεντρικότερο σημείο της πόλης της Ρόδου μέρα μεσημέρι όπου προσποιούμενοι τους τουρίστες, αποβίβασαν τους μισούς μεταφερόμενους. Τους υπόλοιπους τους εντόπισαν οι λιμενικοί στις καμπίνες της θαλαμηγού!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι του Μανδρακίου στις 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30 το πρωί όπου και αποβίβασε αρχικά δύο οικογένειες Ιρακινών (περίπου δέκα άτομα) και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση εκτός λιμανιού. Ωστόσο τους αλλοδαπούς εντόπισαν πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου ακινητοποίησε το σκάφος.

Σε έρευνα που έγινε από τους Λιμενικούς στις καμπίνες της θαλαμηγού εντοπίστηκαν άλλοι 12 Ιρακινοί μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι κυβερνήτες εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς φέρονταν να δήλωσαν πως είχαν έρθει για τουρισμό στο νησί μας, και πως πίστευαν ότι οι μεταφερόμενοι ήταν τουρίστες και όχι πρόσφυγες.

Μετά τις απολογίες τους και οι δύο είχαν πάρει το δρόμο για τις φυλακές, εκεί όπου θα επιστρέψει μόνο ο 48χρονος μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών