Οι οραματιστές που έστησαν τον Κολοσσό

Οι οραματιστές που έστησαν τον Κολοσσό

Οι οραματιστές που έστησαν τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 834 ΦΟΡΕΣ

Συγκινητικό ταξίδι στο παρελθόν θα περιλαμβάνει η γιορτή της ΚΑΕ για την κοπή της πίτας καθώς θα τιμηθούν τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου

Πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη αναμένεται να είναι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η γιορτή της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ροδίνι.

Η απόφαση που είχε μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας μας το περασμένο καλοκαίρι σε συνέντευξή του ο πρόεδρος Μιχάλης Κόκκινος, περί τιμητικής βράβευσης των ανθρώπων που συνέβαλλαν στη δημιουργία του συλλόγου και πρόσφεραν σε δύσκολους καιρούς στην καθιέρωσή του, παίρνει σάρκα και οστά καθώς έγιναν προσπάθειες να βρεθούν τα ιδρυτικά μέλη ή οι οικογένειές τους προκειμένου να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το «παρών» στην εκδήλωση της επόμενης Κυριακής.

Φυσικά, οι πόρτες για τους φίλους του σωματείου θα είναι ανοιχτές για όσους θελήσουν να ζήσουν από κοντά αυτή τη συγκινητική στιγμή.

«Η κοπή Βασιλόπιτας της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ H Hotels την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Ροδίνι, έχει ως κεντρικό θέμα την ιστορική διαδρομή στην απαρχή της ίδρυσης του ΑΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ.

Το 1963 ιδρύθηκε το σωματείο, μετά από πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων με την ονομασία ΚΟΛΟΣΣΟΣ, για να συνδεθεί με την ένδοξη ιστορία της Ρόδου. Σκοπός του ήταν να υποστηρίξει αγωνίσματα και κλασικά αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.

Στο καταστατικό, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σκοπός είναι η σύμμετρος και αρμονική ανάπτυξις των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των νέων και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων διά της καλλιέργειας κλπ».

Τα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ H Hotels αναζήτησαν τα ιδρυτικά μέλη και τις οικογένειές τους για να συμμετέχουν στη γιορτή που οργανώνεται προς τιμήν τους και για να παραλάβουν τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του σημαντικού έργου τους.

Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν την ιστορία, θα καταθέσουν γεγονότα από την εποχή εκείνη και θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες το γενικότερο κλίμα και την απόφασή τους για τη δημιουργία του αθλητικού σωματείου.

Τα ιδρυτικά μέλη του Κολοσσού, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι τα εξής: Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, Βλαστός Ιωάννης, Παλαιολόγος Χρήστος, Κανταρζής Ιωάννης, Μαλλιαράκης Γεώργιος, Βολωνάκης Νικόλαος, Κυριακόπουλος Γεώργιος, Ζαχαριάδης Γεώργιος, Λεβέντης Βασίλειος, Κόκκινος Δημήτριος, Γεωργακόπουλος Ανδρέας, Παπαγαπητός Βασίλειος, Πολίτης Νικόλαος, Χατζηνικόλας Μιχαήλ, Κιρμιζόπουλος Δημήτριος, Βρούλης Ιωάννης, Καλλιγάς Ευάγγελος, Καλαμπόκης Περικλής, Γιαλλουράκης Ιωάννης, Ξίπας Γεώργιος, Υψηλάντης Αναστάσιος και
Τσαλαχούρης Κωνσταντίνος.

Πέρασαν πολλές δεκαετίες από το 1963, ο Κολοσσός πορεύτηκε στις αρχές που έθεσε με στόχους υψηλούς σε κάθε περίοδο και σήμερα τιμά την ιστορία του τόσο με την ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels, μοναδική ομάδα Α1 στο Αιγαίο όσο και με τις Ακαδημίες του, φυτώριο για αθλητές και υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Παρακαλούμε τις οικογένειες των ιδρυτικών μελών που ακόμη δεν έχουν λάβει επικοινωνία λόγω δυσκολιών, να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2241024095, 2241022261, info@praxisplus.gr, info@kolossosbc.gr.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα φέρει κοντά τους Ροδίτες με την ιστορία τους γι’ άλλη μια φορά».

Ο Κολοσσός στο ανοιχτό γήπεδο με τους Αντώνη Μπρόκο, Βασίλη Κουγιό, Δημήτρη Κορναρόπουλο, Βασίλη Βασιλειάδη και Μανώλη Γιαννικουρή

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!