Συζητήθηκε αγωγή σε βάρος ασφαλιστικού συμβούλου της Ρόδου

Συζητήθηκε αγωγή σε βάρος ασφαλιστικού συμβούλου της Ρόδου

Συζητήθηκε αγωγή σε βάρος ασφαλιστικού συμβούλου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 724 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από πελάτη 260.000 ευρώ

Συζητήθηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος ασφαλιστικού συμβούλου της περιοχής μας.

Πρόκειται για μία από τις υποθέσεις, σε αστικό επίπεδο, που εκκρεμούν για τον 47χρονο ασφαλιστή και η οποία αφορά το ποσό των 260.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ο ασφαλιστικός σύμβουλος φέρεται ότι εισέπραξε από πελάτη της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν, προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, κάτι που δεν έκανε με αποτέλεσμα ο πελάτης να υποστεί ζημία.

Όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί ο πελάτης δια του δικηγόρου του κ. Στέργου Λεβέντη προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση αλλά και αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Η αγωγή κατατέθηκε κατά του 47χρονου ασφαλιστή αλλά και των δύο εταιρειών στις οποίες εργαζόταν και με αυτήν ζητείται να επιστραφεί στον πελάτη το χρηματικό ποσό των 260.000 ευρώ.

Για τον πελάτη παραστάθηκε ο κ. Λεβέντης και για την ασφαλιστική ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης αυτής έχει εκδικαστεί μαζί με άλλες περιπτώσεις που είχαν καταγγελθεί σε βάρος του 47χρονου και οι οποίες αποτελούσαν τη δικογραφία με την οποία ασχολήθηκε στη συνεδρίαση του Μάρτιο του 2015 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για την οποία ωστόσο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα του 45χρονου, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός. Κατά της απόφασης αυτής ο 47χρονος έχει ασκήσει έφεση και αναμένεται να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Κατά την απολογία του, ο 47χρονος ενώπιον του πρωτόδικου ποινικού δικαστηρίου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών παλαιών πελατών του, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου. Τον 47χρονο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο