Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα ύψους 3 μέτρων στη Ρόδο

Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα ύψους 3 μέτρων στη Ρόδο

Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα ύψους 3 μέτρων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1434 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 22 Ιανουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1731

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ως πληροφορούμεθα, το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου απεφάσισε να προβή εις ενεργείας δια την αποφυλάκισιν των τριών Δωδεκανησίων κρατουμένων Π. Μιχαηλίδη, Ν. Γιαννικάκη και Π. Φουντουραδάκη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Θεωρούμεν καθήκον μας όπως ευχαριστήσωμεν θερμώς τον Δήμαρχον Ρόδου κ. Πετρίδην και το δημοτικόν συμβούλιον αυτού, δια την επιδειχθείσαν κατανόησιν και την λήψιν αποφάσεως, προς τον σκοπόν της αποφυλακίσεως των υιών μας.
Φ. Μιχαηλίδου
Λ. Γιαννικάκη
Ε. Φουντουραδάκη

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΚ ΓΕΦΥΡΑΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΜΕΤΡΩΝ
Κατ’ αναφοράν της Υποδιοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου, προχθές και περί ώραν 4ην μ.μ. ο Τερλόγκου Γεώργιος του Στέργου, ετών 45, κάτοικος Κοσκινού Ρόδου, οδηγών το υπ’ αριθ. 82.730 Ι.Χ. αυτοκίνητον εφ’ ου επέβαινον και έτερα τρία άτομα παρεξέκλυνε της οδού Ρόδου-Αφάντου, παρά το 11 χιλιόμετρον. Το αυτοκίνητον κατέπεσε κάτωθι γεφύρας ύψους 3 μέτρων με αποτέλεσμα τον ελαφρόν τραυματισμόν του οδηγού και των Στέργου Τερλόγκου ετών 9, Εμμ. Ρούσου και Αργυρίου ετών 26 και Ιουλίας συζ. Εμμ. Ρούσου. Απαντες οι τραυματισθέντες μετεφέρθησαν εις το Κρατικόν Νοσοκομείον εις ο και νοσηλεύονται. Υπό της ανωτέρω Υπηρεσίας, ενεργούνται τα δέοντα.

ΕΖΗΤΗΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Δι’ εγκυκλίου της η Νομαρχία προς άπαντας τους Δήμους και κοινότητας της Δωδεκανήσου, ζητεί όπως συγκεντρωθούν παρ αυτών εις συλλογάς τα τραγούδια των, οι τοπικοί θρύλοι και αι παραδόσεις, τα έθιμα και τα τοπωνύμια τα ονόματα των αρχαιολογικών χώρων και των βυζαντινών ναών, ως και των τυχόν υπαρχουσών επιγραφών και γενικώς, παν λαογραφικόν στοιχείον το οποίον αφορά εις εκάστην νήσον ή χωρίον. Αι εν λόγω συλλογαί δέον όπως αποσταλούν το ταχύτερον εις τον Διευθυντήν της Νομαρχίας κ. Βόνδαν, προκειμένου να δημοσιευθούν εις το μηνιαίον περιοδικόν “Δωδεκάνησος” προς τον σκοπόν όπως διασωθή ο λαογραφικός πλούτος της Δωδεκανήσου.

ΤΟ ΝΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
Κατά τας εκλογάς προς ανάδειξιν νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλιου Αστυπαλαίας εξελέγησαν: πρόεδρος Μαρίνος Νικολάκης, αντιπρόεδρος Πέτρος Οικονόμου, γραμματεύς Ηλίας Αγγελίδης, μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής οι Δημήτριος Περδίκης και Μιχελής Γιανναράκης.

ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 17 ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ
Ως ανεκοινώθη, ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλής, δια σήματός του προς το Γεν. Επιτελείον Ναυτικού, εζήτησεν όπως διατεθή σκάφος του Βασ. Ναυτικού, δια την μεταφοράν εις Ρόδον 17 τόννων τροφίμων. Τα εν λόγω τρόφιμα θα τεθούν εις την διάθεσιν του νομάρχου κ. Ρεμπάκου, προοριζόμενα δια τους κατοίκους του Καστελλορίζου.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΧΩΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΝ
Προχθές την πρωΐαν, κλιμάκιον της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού μετέβη εις την κοινότητα Κρεμαστής, όπου ενήργησεν υποδειγματικήν αιμοδοσίαν, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Γεωργίου Περδικάκη. Η σχετική συγκέντρωσις εγένετο εις την αίθουσαν της Σχολής, μετά συντόμου δε ομιλίας του κ. Δημητράκη επί του ιστορικού της ιδρύσεως του Τμήματος Αιμοδοσίας Ρόδου και του Περδικάκη επί των αρίστων αποτελεσμάτων της αιμοδοσίας από ιατρικής και θεραπευτικής πλευράς, ο μικροβιολόγος κ. Κυπριώτης προέβη εις αιμοληψίαν παρά του εθελοντού αιμοδότου κ. Μιχαήλ Πιστόλα. Παρόμοιαι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και προς τας άλλας κοινότητας της Ρόδου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Δι’ αποφάσεως του Νομάρχου από της προσεχούς Κυριακής θα αρχίση σειρά εβδομαδιαίων συναυλιών του Κουϊντέττου εγχόρδων εις το Δημοτικόν Θέατρον, προς ψυχαγωγίαν των εργατοϋπαλλήλων Ρόδου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνη Ελληνικά λαϊκά τραγούδια και κλασσικά τεμάχια.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"