Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του  1ου ΕΚ ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 681 ΦΟΡΕΣ

Τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας επισκέφθηκαν χθες το πρωί οι μαθητές εφαρμοσμένων τεχνών, γραφικών τεχνών και διακόσμησης του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Ρόδου, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Ευδοξίας Ημέλλου, Νομικού Σαρούκου, Ελένης Ζαφειρίου.

Στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας, οι μαθητές μίλησαν με τον αρχισυντάκτη της "Ροδιακής" κ. Μιχάλη Μαστή, ο οποίος έκανε μια μικρή αναδρομή για την ιστορία της εφημερίδας και τα εκατό χρόνια πορείας της. Επίσης, ο κ. Μαστής εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τμήματα της εφημερίδας καθώς επίσης και το πως συλλέγονται οι ειδήσεις, τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι κ.λπ.


Ο κ. Μαστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πως έχει καταφέρει η εφημερίδα να "παντρέψει" την έντυπη με την ηλεκτρονική μορφή, χωρίς η έντυπη να έχει χάσει την αίγλη της.

Αμέσως μετά, οι μαθητές μίλησαν με την υπεύθυνη του τμήματος σελιδοποίησης κ. Σοφία Ανθίτσα, η οποία εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η σελιδοποίηση και πως οι σελίδες στέλνονται στο πιεστήριο προκειμένου να ξεκινήσει η εκτύπωση της εφημερίδας.

H κ. Ανθίτσα Σοφία εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο που γίνεται η σελιδοποίησηH κ. Ανθίτσα Σοφία εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο που γίνεται η σελιδοποίηση


Λίγο αργότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής" όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του τμήματος, κ. Δημήτρης Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος, εξήγησε στους μαθητές με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που τυπώνεται η εφημερίδα, το πως όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους καθηγητές που τους συνόδευαν. Μάλιστα και λόγω της κατεύθυνσης των μαθητών (γραφικές τέχνες), ο κ. Φλώρος "μίλησε στη γλώσσα τους", δίνοντας πολλές χρηστικές πληροφορίες για το μελλοντικό τους επάγγελμα.


Όπως συνηθίζεται, οι μαθητές έφυγαν απο τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, με μια "φρέσκια" εφημερίδα στο χέρι!
Οι μαθητές που ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» ήταν οι εξής:

Ο κ. Φλώρος εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο που εκτυπώνεται η εφημερίδαΟ κ. Φλώρος εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο που εκτυπώνεται η εφημερίδα

ΑΤΣΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΑΠΟΚΟΥΡΑΣΤΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΓΙΑΝΗΝ ΖΥΜΠΙΕ


ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
ΚΑΡΑΡΑΪ ΣΟΦΙΑ
ΚΥΡΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΛΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΞΥΠΠΑ ΑΝΝΑ
ΦΩΤΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΝΤΥΡΑ ΣΕΒ
ΣΕΒΑΣΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε ακόμη

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων