Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις για τη Ρόδο

Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις για τη Ρόδο

Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τους υδροφόρους ορίζοντες

Ικανοποιητικές ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών για όλο το νησί της Ρόδου, καθώς οι ποσότητες του νερού ήταν ευεργετικές τόσο για τους υδροφόρους ορίζοντες όσο και για τις καλλιέργειες.

Όπως τόνισε χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, παρ΄όλα αυτά παραμένει το θέμα με τις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν όλο το προηγούμενο διάστημα αν και όπως έγινε γνωστό ξεκινά η διαδικασία καταγραφής σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης θα μεταβεί για το θέμα στην Αθήνα για να έχει συνεργασία με τον πρόεδρο του οργανισμού ώστε να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων.

«Οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ σημαντικές αναφορικά με το θέμα της ανομβρίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας. Ήταν ευεργετικές σε όλα τα νησιά τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου κάνει προσπάθεια να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις επιπτώσεις της ανομβρίας τα προηγούμενα δύο χρόνια. Είμαστε στην αρχή της έναρξης της διαδικασίας και σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτώ ξανά τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το θέμα.

Υπάρχει αλληλογραφία ανάμεσα στις υπηρεσίες και ευελπιστώ να ολοκληρωθεί προς όφελος των παραγωγών μας σύντομα αυτή η διαδικασία προκειμένου να αποζημιωθούν.

Η κατάσταση σε ότι αφορά τα φράγματα ήταν ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν, όχι μόνο για το φράγμα Γαδουρά, αλλά και για τα υπόλοιπα όπως αυτά στην Απολακκιά και τη λιμνοδεξαμενή Σκολονίτη.

Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις ευτυχώς ανέβηκε η στάθμη του νερού και είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Η μείωση της στάθμης ήταν ένα θέμα που μας ανησυχούσε» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης