Δύο προτάσεις για την καταγραφή των ελαφιών

Δύο προτάσεις για την καταγραφή των ελαφιών

Δύο προτάσεις για την καταγραφή των ελαφιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το WWF

Δύο προτάσεις έχει στα χέρια της η περιφερειακή αρχή αναφορικά με το θέμα της καταγραφής του πληθυσμού των ελαφιών στο νησί μας.

Πρόκειται για προτάσεις που κατέθεσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το WWF, τις οποίες και απέστειλε στην περιφέρεια η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγκαιότητα καταγραφής του πληθυσμού ανέκυψε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην αποκεντρωμένη παρουσία των εμπλεκόμενων αρχών και υπηρεσιών, καθώς και των αγροτών της νότιας Ρόδου οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την υπέρμετρη αύξηση των ελαφιών με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές στις καλλιέργειές τους.

Σημειώνεται ότι η όποια απόφαση αναφορικά με την ανάθεση της μελέτης θα παρθεί από το περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο και θα συζητηθεί το θέμα.

Ερωτηθείς χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης που είχε συμμετάσχει στη σύσκεψη δήλωσε τα εξής: «Η αποκεντρωμένη διοίκηση μας έστειλε δύο προτάσεις και είναι προς εξέταση από τις υπηρεσίες μας. Τις εξετάζουν η διεύθυνση οικονομικών και η διεύθυνση του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τους πληθυσμούς των ελαφιών.

Η μία πρόταση προέρχεται από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και η άλλη από το WWF και είναι στην ουσία οικονομικές προτάσεις για να καταμετρηθεί ο αριθμός των ελαφιών καθώς και προτάσεις για τη διαχείρισή τους.

Το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση, καθώς αυτό το διάστημα στις αρχές του χρόνου οι υπηρεσίες μας ασχολούνται με το νέο νόμο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και το βάρος όλο πέφτει σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η οικονομική λειτουργία της περιφέρειας».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο