Στα μαλακά έπεσε για τα 900 γραμμάρια ηρωίνης

Στα μαλακά έπεσε για τα  900 γραμμάρια ηρωίνης

Στα μαλακά έπεσε για τα 900 γραμμάρια ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 30χρονος που συνελήφθη πριν από ένα χρόνο, επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει από αγροτική περιοχή της Ρόδου, δύο δέματα που περιείχαν περίπου 900 γραμμάρια ηρωίνης!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου, έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 30χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Ο 30χρονος που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και παλαιότερα για παράβαση του ίδιου νόμου, εντοπίστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι μάλιστα τον είχαν θέσει και σε διακριτική παρακολούθηση.

Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ ο 30χρονος μετέβη με δίκυκλη μοτοσικλέτα σε περιοχή επί της επαρχιακής οδού Κάτω Καλαμώνα – Ψίνθου. Εκεί άφησε το όχημα του και πήγε σε κοντινό χωράφι από το οποίο και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα.

Τότε οι αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποίησαν τον 30χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 892 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του 30χρονου όπου και εκεί εντοπίστηκε ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο. Όλα τα αντικείμενα, τα χρήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο