Το τραμπολίνο και το ποντιλέ

Το τραμπολίνο και το ποντιλέ

Το τραμπολίνο και το ποντιλέ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1594 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Δρ. Οικονομολόγος Βασίλης Μαυράκης

Το «τραμπολίνο» βρίσκεται σε ένα αξιοθαύμαστο σημείο. Όταν «έπαθε» κάποιες βλάβες, ο κος Μαχαιρίδης το έφτιαξε στο «ΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ», σε μηδέν χρόνο. Τώρα ποιος είναι σε θέση να το ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ(;).

Έχουμε ένα σημαντικό «κατασκεύασμα» μέσα στη θάλασσα, για παγκόσμιες ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ καθώς και για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ και πρέπει να αξιοποιηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Πρότεινα παλαιότερα, στο ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ να γίνονται διάφορα είδη Αθλητικών Αγώνων. Έγραψα επίσης προ καιρού, ονομάζοντας τις εργαζόμενες καμαριέρες και τους εργαζόμενους σερβιτόρους «ΜΙΚΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».

Έγραψα επίσης, ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα, ότι υπάρχουν πολλοί ΑΘΛΗΤΕΣ «εν ενεργεία», «βετεράνοι» και διάφοροι αθλητές από «χόμπι». Τώρα προτείνω για καθημερινούς και συνεχόμενους ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ στο «τραμπολίνο» μας.

Ειδικοί Ροδίτες για το άθλημα αυτό να ασχοληθούν. Η γνώμη μου είναι: να δούμε ανά τον ΚΟΣΜΟ, αν υπάρχει κάτι παρόμοιο και πώς λειτουργεί. Να δημιουργηθεί ένας «Αθλητικός Καταδυτικός Σύλλογος» από Ροδίτες και να διοργανώνει καθημερινά «Αθλητικούς Τουριστικούς Αγώνες Καταδύσεων». Πώς; Να διαμορφωθεί το «Τραμπολίνο» όπως πρέπει για ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς Αγώνες καταδύσεων. Από τους «μικρούς Υπουργούς Τουρισμού» θα μαθαίνουμε για τους τουρίστες που ασχολούνται με αυτό το «Άθλημα».

Στους χώρους αφίξεων (αεροδρόμια και λιμάνια), θα υπάρχουν κατάλληλα διαφημιστικά για το σκοπό αυτόν. Σε όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και όπου διαμένει κόσμος θα υπάρχου ν ανάλογα διαφημιστικά. Να γίνει προσπάθεια τα πρακτορεία εξωτερικού να το βάλουν στο πρόγραμμά τους (όπως και τους Αγώνες στο ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ).

Να προσδιοριστεί το «θαλάσσιο Γήπεδο» γύρω από το «τραμπολίνο» πεντακόσια(500) ή χίλια(1000) τ.μ. με πλεούμενα χωρίσματα όπως αυτά των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ θαλάσσης.

Να ορισθούν κριτές, διαιτητές, επιτροπές, γνώστες του αθλήματος. Να ετοιμασθούν ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ και να συμπληρώνεται μόνο το όνομα κάθε φορά. ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ.
Τώρα για το «ΠΟΝΤΙΛΕ»: Για όσους δεν το θυμούνται ήταν ακριβώς στα σύνορα της παραλίας ΕΛΛΗ και του ξενοδοχείου των ΡΟΔΩΝ. Ξεκινούσε από τον μικρό πεζόδρομο που υπάρχει τώρα και τελείωνε μέσα στη θάλασσα (υπάρχουν ακόμα και τώρα οι βάσεις). Το ύψος (;), πάντως ήταν αρκετό για «βουτιές». Το συνολικό μήκος 50(;) μέτρα.

Κάνω πρόταση για να ξαναφτιαχτεί, γιατί ήταν ένα κόσμημα. Δεν γνωρίζω γιατί καταστράφηκε. Και σ` αυτό μπορεί να γίνονται διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και διάφορα θάματα. Οι τουρίστες και εμείς καθόμαστε σε όλη αυτή την παραλία από τις εννιά το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B