Έκκληση από τις πονεμένες μανάδες της Ρόδου να αποφυλακιστούν τα παιδιά τους

Έκκληση από τις πονεμένες μανάδες της Ρόδου να αποφυλακιστούν τα παιδιά τους

Έκκληση από τις πονεμένες μανάδες της Ρόδου να αποφυλακιστούν τα παιδιά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 22 Ιανουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1731

ΕΚΚΛΗΣΙΣ
1) Φερενίκης Μιχαηλίδου. 2) Ελένης Φουντουραδάκη. 3) Αγγελικής Γιαννικάκη
Κατοίκων Ρόδου

Προς τον κ. Μιχαήλ Πετρίδην, ως Δήμαρχον Ροδίων και κ. Αναστάσιον Αγιακάτσικαν ως Πρόεδρον του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Εμείς οι πονεμένες μανάδες που δε χαρήκαμε τη στοργή των παιδιών μας που βρεθήκαμε μακρυά απ’ τα σπλάχνα μας και νοιώσαμε τον ίδιο πόνο που πονούν και τα φυλακισμένα παιδιά μας, στ’ όνομα όλων των μονάδων της Δωδεκανήσου, που κι αυτές όπως κι εμείς αγαπούν και πονούν τα παιδιά τους, στ’ όνομα όλων των πατεράδων που νοιώθουν τον ίδιο σπαραγμό και την ίδια στοργή με μας για τα σπλάχνα τους, κάνουμε θερμή έκκληση σε σας τους Δημοτικούς μας Αρχοντας και σας παρακαλούμε να καλέσετε το Δημοτικό σας Συμβούλιο και διατυπώσει ευχήν προς τον κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως και τους επί της Δικαιοσύνης και Εσωτειρκών Υπουργούς της Κυβερνήσεώς του, για ν’ αποφυλακίση τα παιδιά μας που επί μίαν ολόκληρην δεκαετίαν σαπίζουν στις φυλακές.

Τώρα που έχει πια περάσει η καταιγίδα και τα πολιτικά πάθη βρίσκονται σε ύφεση πρέπει να βγουν κι’ αυτοί απ’ τη φυλακή, ο Πάνος Μιχαηλίδης που βρίσκεται στα Γυούρα και έχει ήδη κάμει πάνω από τα δύο τρίτα της ποινής του, ο Παρασκευάς Φουντουραδάκης που βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως και ο Νικήτας Γιαννικάκης που βρίσκεται στις φυλακές Κερκύρας.

Αυτό επιβάλλει σήμερα το εθνικόν καθήκον, γιατί η Δωδεκάνησος μακρυά από τον εμφύλιο σπαραγμό κι’ ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια δικαιούται να τύχη μιας ίσης τουλάχιστον μεταχειρήσεως με τους ομοιοπαθείς άλλων περιοχών κι έτσι κι αυτά που πόνεσαν και αγάπησαν αυτό τον τόπο να έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί μας ελεύθερα, τα δεκάχρονα από την απελευθέρωση της πατρίδος μας που η Νομαρχία και ο Δήμος μεγαλόπρεπα και πανηγυρικά προτίθενται να γιορτάσουν.

Σας ευχαριστούμε απ’ τα βάθη της πονεμένης μας μητρικής καρδιάς.

Ρόδος 12-1-1957
Οι Μανάδες

ΕΒΥΘΙΣΘΗΣΑΝ ΕΙΣ “ΚΑΒΟ-ΒΩΔΙ” ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ
Το μεσονύκτιον της προχθές εβυθίσθησαν παρά την θέσιν Κάβο Βώδι τα υπό τουρκικήν σημαίαν πετρελαιοκίνητα “Αλλάχ Κερίμ” και “Ουσάκ”.

Τα εν λόγω σκάφη ηλίευουν εις τας τουρκικάς ακτάς, ότε υπέστη ζημίαν η πετρελαιομηχανή του “Αλλάχ Κερίμ”. Παρά την σφροδράν θαλασσοταρχήν και τους ισχυρούς Βορειοανατολικούς ανέμους, το “Ουσάκ” έσπευσε να βοηθήση το κινδυνεύον σκάφος, αφού δε το προσέδεσε προσεπάθησε να το ρυμουλκίση εις την ακτήν. Η προσπάθεια όμως απέβη άκαρπος, διότι αμφότερα τα σκάφη παρεσύρθησαν υπό των κυμάτων, μεταφερθέντα μέχρι το παρά τας φυλακάς Κοσκινού θαλάσσιον χώρον.

Το πλήρωμα τότε των δύο πετρ/κινήτων, προσεπάθησε να ρίψη εις την θάλασσαν τας αγκύρας και να αναμείνη έως ότου κοπάση η θύελλα.

Εν τούτοις η θάλασσα παρέσυρε τας αγκύρας και έρριψε τα σκάφη εις τα αβαθή όπου συνετρίβησαν και εβυθίσθησαν.

Το εν εβυθίσθη εις βάθος 10 οργυών το δε έτερον εις βάθος 4 οργυών. Το πλήρωμα κολυμβών διεσώθη.

Υπό του Κεντρικού Λιμεναρχείου προσεφέρθη πάσα βοήθεια δια την ανέλκυσιν των πετρελαιοκινήτων και λοιπών εφοδίων των σκαφών, προς το αμελές δε πλήρωμα αυτών παρέχεται φαγητόν μέχρι της αναχωρήσεώς των.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Προχθές την πρωίαν ανεχώρησεν επιστρέφων εις την έδραν του ο Επαρχος Καλύμνου κ. Γεώργιος Γαβαλάς.

ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ
Υπό της Αγορανομικής Επιτροπής Ρόδου καθωρίσθησαν δια την τρέχουσαν εβδομάδα αι τιμαί άρτου ως εξής:
Αρτος λευκός κατά χιλιόγραμμον 4,70 δρχ. Αρτος πιτυρούχος κατά χιλ/μον δρχ. 2,70.

ΣΥΝΗΛΘΕΝ Η ΛΙΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Χθες την 7.30 εσπερινήν συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου και εξήτασε διάφορα λιμενικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και δια τα έργα εις Κάσον, Κάρπαθον, Κω και Λέρον.

5000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΕΙΣ ΝΙΚΕΙΑ
Κατά πληροφορίας εκ Κω ο Επαρχιακόν μηχανικός Κω, πρόκειται να μεταβή συντόμως εις Νίσυρον, προς συλλογήν στοιχείων δια την σύνταξιν μελέτης, προς οικοδόμησιν διδακτηρίου εις την κοινότητα Νικειών.
Δια το εν λόγω έργον προσέφερον οι εν Αμερική Νικειάται 5000 δολλάρια.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...