Απολογήθηκε νοσηλεύτρια... που κατέθεσε πλαστό πτυχίο

Απολογήθηκε νοσηλεύτρια... που κατέθεσε πλαστό πτυχίο

Απολογήθηκε νοσηλεύτρια... που κατέθεσε πλαστό πτυχίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1536 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους

Η υπόθεση μίας 43χρονης πρώην νοσηλεύτριας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παιδιών «Άγιος Ανδρέας» η οποία κατηγορείται ότι έκανε χρήση πλαστού εγγράφου προκειμένου να προσληφθεί, ήταν η πρώτη υπόθεση για τον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο ανακριτικό γραφείο έχει συσταθεί πρόσφατα και καθήκοντα ειδικού ανακριτή σε θέματα διαφθοράς που αφορούν το δημόσιο έχει αναλάβει ο Β΄Πρόεδρος Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Τον κ. Αλεξίου θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα όλες αυτές οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και αφορούν το ελληνικό δημόσιο.

Η πρώτη πάντως υπόθεση ήταν αυτή χθες της 43χρονης πρώην νοσηλεύτριας, η οποία κατηγορείται ότι στο φάκελο που υπέβαλλε για την πρόσληψη της μέσω ΑΣΕΠ συμπεριλαμβάνονταν και απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο ήταν πλαστό.

Σε βάρος της 43χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία και χθες συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον του ειδικού ανακριτή όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τα όσα της καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη είπε πως είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε με τη βοήθεια κυρίως των γονιών της, οι οποίοι την βοηθούσαν οικονομικά όπως μπορούσαν. Όλα δε τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσε να βρει μία σταθερή δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της, ενώ παράλληλα εντάχθηκε και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την εν γένει επιμόρφωση της. Παρά τις προσπάθειες όμως που έκανε δεν είχε καταφέρει να βρει μία σταθερή δουλειά και έτσι τον Οκτώβριο του 2006 κατέθεσε τα δικαιολογητικά της, στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Έτσι διορίστηκε τον Μάιο του 2008 στη Υ.Ε. (δηλαδή, στην κατώτατη υπαλληλική κατηγορία) του βοηθητικού προσωπικού στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων παιδιών «Άγιος Ανδρέας», επιδεικνύοντας συνέπεια και προσήλωση στα καθήκοντά της, από την ημέρα της πρόσληψής της έως και την ημέρα που απολύθηκε, δηλαδή τον Ιούλιο του 2014.

Η 43χρονη, πρόσθεσε επίσης πως εκείνη έβαλε στο φάκελο όλα τα νόμιμα έγγραφα που διέθετε και επεσήμανε ότι όσο διάστημα εργάστηκε ουδέποτε είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα αλλά αντίθετα την εκτιμούσαν για ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.

Η ίδια είπε πως έχει πετύχει σε όλες τις δοκιμασίες και εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και ασκεί τα καθήκοντα της βοηθού νοσηλευτών, λαμβάνοντας και σχετικό πτυχίο, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή υης στην αντίστοιχη σχολή, ενώ παράλληλα επειδή είχε «δίψα» για μάθηση και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε επιθυμούσε διακαώς να τύχει της καλύτερης δυνατής κατάρτισης, γράφτηκε και φοιτά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου παρακολουθώντας το Β΄ κύκλο σπουδών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η 43χρονη με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του