Απάντηση της Χρυσής Αυγής Ρόδου στις καταγγελίες της Ένωσης Γονέων Μαθητών

Απάντηση της Χρυσής Αυγής Ρόδου στις καταγγελίες της Ένωσης Γονέων Μαθητών

Απάντηση της Χρυσής Αυγής Ρόδου στις καταγγελίες της Ένωσης Γονέων Μαθητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1336 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ρόδου, αναφέρει:

«Ουδεμία εγκληματική πράξη τελέστηκε από τον Ιωάννη Λαγό, τα μέλη και τους υποστηρικτές του Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Από πότε Ενώσεις Γονέων, οι οποίες είναι θεσμικά όργανα, εκδίδουν ανακοινώσεις κατά κομμάτων; Αναμένουμε ανακοινώσεις κατά της Τουρκίας και των εγκληματικών πολιτικών της».

Σε σχέση με μία ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου στην οποία, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για την αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, επισημαίνουμε τα εξής:

Από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία που έχουμε με συντοπίτες μας γονείς μαθητών, φρονούμε πως η ανωτέρω ανακοίνωση δεν απηχεί τις απόψεις της πλειοψηφίας των μελών του προαναφερθέντος σωματείου, παρά εκφράζει τις απόψεις μιας μειοψηφίας, συγκεκριμένων ιδεολογικοπολιτικών απόψεων.

Αυτοί λοιπόν που έσπευσαν να εκδηλώσουν με ζήλο τον αντιχρυσαυγιτισμό τους και την τάχα προσήλωσή τους σε υψηλές αρχές, δεν δίστασαν να παραποιήσουν τα γεγονότα στο βωμό της εξυπηρέτησης των ιδεοληπτικών τους σκοπιμοτήτων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν, προκειμένου και να λάβουν γνώση οι συντοπίτες μας και να εκτίθενται τα ψεύδη όσων στρέφονται κακόβουλα εναντίον του Κινήματός μας.

Η Χρυσή Αυγή κλήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού να υποστηρίξει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Τα επεισόδια, για τα οποία γίνεται λόγος και στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, προκλήθηκαν από εξωσχολικούς αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος και όχι από τον βουλευτή μας Ιωάννη Λαγό, τα μέλη και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από μεγάλο αριθμό μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα οποία έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τις οποίες γίνεται σαφές πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Συνεπώς ούτε «ξυλοκόπησε», ούτε «προπηλάκισε» κανέναν η Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, προκύπτουν μείζονα ερωτήματα και θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσουν όσοι συνέπραξαν στη σύνταξη της ανακοίνωσης: Από πότε ο σκοπός και η αποστολή των Ενώσεων Γονέων είναι να εκφέρουν πολιτικές απόψεις κατά του ενός ή του άλλου κόμματος; Από πότε οι Ενώσεις Γονέων, οι οποίες είναι θεσμικά όργανα, εκδίδουν ανακοινώσεις κατά κομμάτων;

Που προβλέπεται αυτό στο σύνταγμα και στη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία τέτοιων ενώσεων; Επαναλαμβάνουμε πως είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση.

Εάν λοιπόν όσοι συνέπραξαν στη σύνταξη της ανακοίνωσης ενδιαφέρονται πραγματικά για τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, θα έπρεπε να απευθύνουν τις συστάσεις τους στις αρχές της γειτονικής χώρας, δηλαδή της Τουρκίας, της οποίας οι πολιτικές είναι εξόχως εγκληματικές και απάνθρωπες.

Διότι η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα υποδοχής προσφύγων από τη Συρία και στη συνέχεια τους διοχετεύει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Διότι το τουρκικό κράτος, γνωστό για το γενοκτονικό του παρελθόν, σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό εγκληματικό παρακράτος, κατευθύνουν και διακινούν στην Ελλάδα και τους ανθρώπους που προέρχονται από μη εμπόλεμες χώρες, δηλαδή τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.

Αντί λοιπόν σπέκουλας και ψευδών, αναμένουμε ανακοίνωση της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρόδου, με την οποία θα καταδικάζονται οι εγκληματικές πολιτικές της Τουρκίας και του τουρκικού παρακράτους.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa