Μ.Βονάκης: «Θα προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος»

Μ.Βονάκης: «Θα προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος»

Μ.Βονάκης: «Θα προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος»

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1216 ΦΟΡΕΣ

Ο ταλαντούχος Ροδίτης τραγουδιστής αναφέρεται στην εμπειρία του με την συμμετοχή του στο talent show Rising Star

Ο Μανώλης Βονάκης είναι μόλις 23 ετών και έχει ήδη καταφέρει να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τη συμμετοχή του στο talent show Rising Star, ενώ το τραγούδι του "Θα είμαι εκεί" ακούγεται όχι μόνο στα τοπικά ραδιόφωνα αλλά και στα αθηναϊκά. Ο ίδιος, μίλησε στη "Ροδιακή" για την εμπειρία του στο διαγωνισμό αυτό αλλά και για το κοινό που έχει ήδη αποκτήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει και τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια!


Μανώλη, στα 23 σου χρόνια έχεις ήδη καταφέρει να γίνεις γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από το διαγωνισμό Rising Star αποκτώντας παράλληλα κοινό! Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;
Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας! Το να μπω στο συγκεκριμένο σόου ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με σκέψη και ηρεμία, όσον αφορά τα οφέλη που θα είχα από αυτό. Κατάφερα θεωρώ σε μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσω ένα δείγμα της δουλειάς μου και αυτό είχε τεράστια ανταπόκριση στον κόσμο! Μόνο ευγνώμων θα μπορούσα να είμαι για την στήριξη και την αγάπη που δέχομαι καθημερινά, καθώς και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον!

Πώς ήταν η εμπειρία σου στο Rising Star;
Μέσα απ’ το παιχνίδι προσπάθησα να απορροφήσω καθετί που έβλεπα και άκουγα: το πώς λειτουργεί ο χώρος, το πώς είναι να δουλεύεις σε συνθήκες πίεσης λόγω προβών και συνεχούς τρεξίματος, αλλά και ό,τι συμβουλή δέχτηκα από ανθρώπους με εμπειρία και γνώσεις πάνω στο αντικείμενό μου. Γενικά το τοποθετώ στις πολύ θετικές εμπειρίες μου, γιατί μέσα από αυτό με γνώρισε πολύς κόσμος και εκτίμησε πραγματικά αυτό που κάνω.

Έχεις κάποιο περιστατικό που θυμάσαι και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας από τη συμμετοχή σου στο talent show;
Κάτι που έχω να θυμάμαι και το κρατάω είναι η χημεία μας με το Χρήστο Μάστορα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο ανοιχτός και αληθινός χαρακτήρας είναι, γιατί όταν βλέπεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς άριστα με τον "κόουτς" σου και να επικοινωνείς τόσο στο θέμα της δουλειάς όσο και έξω απ’ αυτό, είναι ό,τι πιο όμορφο πράγμα μπορείς να έχεις! Με τον Χρήστο μιλάμε εκτός παιχνιδιού και ίσως υπάρξει και κάτι στο άμεσο μέλλον. Έκπληξη! (γέλια)

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να συμμετάσχει σε κάποιο talentshow;
Κατά τη γνώμη μου, για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει εξ αρχής να γνωρίζεις ότι είναι καθαρά μια εμπειρία και να προσπαθήσεις να αποκομίσεις απ' αυτό οτιδήποτε νομίζεις ότι θα σου κάνει καλό! Εγώ μπήκα με σκοπό να με γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να παρουσιάσω τη δουλειά μου και πιστεύω το κατάφερα. Υπάρχουν παιδιά που συμμετέχουν και αν "αποτύχουν" τους παίρνει από κάτω και τα παρατάνε. Άλλα παιδιά πάλι μπαίνουν σε τέτοιου είδους σόου, τα πηγαίνουν καλά γιατί έχουν δυνατότητες, αλλά στη συνέχεια λόγω κακής διαχείρισης της επιτυχίας "χάνουν τη μπάλα"! Με ήρεμη σκέψη, σωστές κινήσεις, αποφασιστικότητα και αγάπη για τη μουσική όλα θα έρθουν στην ώρα τους!

Πιστεύεις ότι ανοίγονται ευκαιρίες μέσω μιας συμμετοχής όπως η δική σου;
Σίγουρα οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές! Θα σε δουν άνθρωποι του χώρου, επιχειρηματίες, δισκογραφικές και κόσμος, ο οποίος θα διαλέξει να σε ακολουθεί γιατί του αρέσει η μουσική και ο χαρακτήρας σου. Το σημαντικότερο είναι το πώς θα διαχειριστείς τις ευκαιρίες αυτές και ποια βήματα θα ακολουθήσεις. Οι άνθρωποι που σε πλησιάζουν μετά από κάτι τέτοιο είναι πολλοί και γι’ αυτό πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει ο καθένας από σένα, χωρίς να είσαι αυθόρμητος και ενθουσιώδης. Προτάσεις υπάρχουν πολλές και μακάρι να πάνε τα πράγματα κατ' ευχή, ώστε να μπορέσω να επιτύχω τους στόχους που έχω θέσει.

Ποια ήταν η σχέση σου με τους κριτές του RisingStar;
Όλοι τους ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας, παρόλο που βρεθήκαμε ελάχιστες φορές μαζί. Είναι άνθρωποι που έχουν εμπειρία και γνώσεις πάνω στο τραγούδι και το να ακούς τόσο όμορφα λόγια και σχόλια από εκείνους είναι κάτι μοναδικό.


Ακόμα και αν δεν κατάφερες να φτάσεις στον τελικό, είδαμε πως όλοι οι κριτές αναγνώρισαν το ταλέντο σου, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση έφτασες το 83%! Πιστεύεις ότι ήσουν άτυχος δεδομένης της μικρής διαφοράς με την αντίπαλό σου;
Τα ποσοστά και οι αριθμοί δεν λένε κάτι. Άλλες φορές αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και άλλες όχι. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στο πως θα καθοριστεί το συγκεκριμένο ποσοστό. Στην δική μου περίπτωση είχα να κάνω με μια πολύ καλή αντίπαλο και γι αυτό είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά. Το ότι βγήκα πρώτος στην έναρξη του παιχνιδιού, η αναμονή τόσες ώρες στα παρασκήνια, η κούραση και το άγχος είναι κάποια πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση και γι’ αυτό πρέπει να τα διαχειριστείς σωστά. Ο κόσμος μου έδωσε το 83%, ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν αρκετό για να περάσω όπως συνέβη με άλλα παιδιά που προκριθήκαν με 70% και 73%. Ειμαι πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου σε γενικές γραμμές και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για να συνεχίσω να ανταποδίδω στον κόσμο όλα αυτά που με κάνει να νιώθω!

Τι θα ήθελες να πεις σε όσους στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια;
Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά, για τη δύναμη, την αγάπη και τη θετική ενέργεια που μου έδωσαν. Δεν είναι τόσο εύκολο και απλό όσο φαίνεται το να αποφασίσεις να εκτεθείς δημόσια και να προβάλεις τον εαυτό σου και το όνειρο σου στην τηλεόραση. Υπήρχε κόσμος που με στήριζε χωρίς να το ξέρω και από το νησί μου τη Ρόδο, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μηνύματα και οι ευχές ήταν τόσες πολλές που δεν είχα συνειδητοποιήσει ακόμα το τι έχει γίνει. Παρ’ όλα αυτά ένιωσα ότι το ζούσαμε μαζί με όλους όσους με στήριξαν, γνωστούς και μη: την αγωνία, το άγχος, τη χαρά και γενικά τα όμορφα και τα άσχημα συναισθήματα. Θα προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος και τα καλύτερα έρχονται!

Είχες όμως κοινό και πριν το Rising Star εδώ στη Ρόδο, και εξακολουθείς να πραγματοποιείς εμφανίσεις όποτε μπορείς στο νησί. Πιστεύεις πως οι Ροδίτες σε στήριξαν;
Η Ρόδος είναι το νησί μου. Είναι ο τόπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα μέχρι τα 18 μου. Μόλις μπήκα στο παιχνίδι σκεπτόμουν αν αυτό θα είχε ανταπόκριση και αν θα υπήρχε στήριξη αρχικά απ’ το μέρος μου. Λοιπόν, το πόσο ενθουσιασμός και αγάπη υπήρχε σε όλη αυτή τη προσπάθεια μου, το κατάλαβα μόλις ήρθα Ρόδο για μια εμφάνιση που είχα κανονίσει μετά το παιχνίδι. Εκεί συνειδητοποίησα το πόσος κόσμος με στήριζε και με πίστευε. Είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα και γι’ αυτό εγώ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ για όλους όπως λέει και το καινούριο μου τραγούδι.


Μας πρόλαβες! Το καινούριο σου τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από 3 μήνες με τίτλο ΘΑ ΜΑΙ ΕΚΕΙ και ήδη παίζει στα ραδιόφωνα του νησιού μας, καθώς και στα αθηναϊκά! Πες μας λίγο γι' αυτό.
Το ΘΑ ΜΑΙ ΕΚΕΙ είναι ένα τραγούδι που αγαπώ ιδιαίτερα μέσα στα 22 κομμάτια που έχουμε έτοιμα να κυκλοφορήσουμε στο μέλλον. Οι στίχοι είναι επίσης ενός παιδιού απ το νησί μας του Αντρέα Γιωργίου και η μουσική δική μου. Η παραγωγή έχει γίνει από τον Λευτέρη Πουλιου, έναν άνθρωπο του χώρου που συνεργάζεται με το Γ. Σαμπάνη και έχει πολλή εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο του. Το ΘΑ ‘ΜΑΙ ΕΚΕΙ γράφτηκε πριν ένα χρόνο περίπου και απλά περιμέναμε να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει ήδη και αυτό φαίνεται και απ’ την επιθυμία τους να το ακούν και στα live που κάνω. Αυτό που με κάνει πολύ χαρούμενο είναι, ότι πολύ γνωστά αθηναϊκά ραδιόφωνα έχουν ξεκινήσει και το παίζουν, πράγμα πολύ δύσκολο γιατί είναι πολύ απαιτητικοί εκεί πάνω (γέλια). Επομένως, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και αυτό ανταμείβεται με τον καιρό!

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;
Αυτό τον καιρό έχω ξεκινήσει μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και όπου μας καλούν πηγαίνουμε, αν το μαγαζί πληροί τις προϋποθέσεις και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να βγει μια όμορφη και προσεγμένη δουλειά. Στην Αθήνα όπου μένω και μόνιμα, συζητάμε με κάποια μαγαζιά για μερικές σταθερές εμφανίσεις, όπου θα μπορεί να έρχεται ο κόσμος σ’ ένα όμορφο περιβάλλον, να περνάει καλά και να διασκεδάζει μαζί μας! Σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα το πού... Αξίζει η αναμονή (γέλια).

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος