Άμεσα θα καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών

Άμεσα θα καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών

Άμεσα θα καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 437 ΦΟΡΕΣ

Οπως αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο Νοτίας Δωδεκανήσου

Στον καθαρισμό του λιμανιού των Φανών από τα φύκια θα προχωρήσει άμεσα το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και έχει φέρει τους ψαράδες σε απόγνωση.

Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί ποσό 245.000 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη χτεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του ταμείου.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης, ο πρόεδρος των ψαράδων και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι παρουσίασαν την κατάσταση και ζήτησαν άμεση λύση, καθώς το λιμάνι έχει να καθαριστεί ενάμιση χρόνο.

Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι το υπουργείο οικονομικών επέβαλε πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί για να νομιμοποιηθεί το λιμάνι. Και αυτό το θέμα συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε να κατατεθεί ένσταση, καθώς το ποσό κρίνεται υπέρογκο.

Ο κ. ΝικολίτσηςΟ κ. Νικολίτσης

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών, όμως αυτό δεν εμποδίζει τις εργασίες που θα γίνουν για να απομακρυνθούν τα φύκια και να καθαρίσει η λιμενολεκάνη.
Με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης πριν τη συζήτηση του θέματος ο κ. Νικολίτσης υπογράμμισε τα εξής: «Το λιμάνι των Φανών εδώ και ενάμιση χρόνο δεν είναι λειτουργικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ψαράδες να βρίσκονται σε απελπισία, τα σκάφη είναι μέσα σε αυτό εγκλωβισμένα με αποτέλεσμα να καταστρέφονται.

Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις. Εμείς ζητάμε να ανοίξει η είσοδος του λιμανιού επειγόντως. Είναι και θέμα ασφάλειας. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από τη Ρόδο μέχρι και την Κάμειρο Σκάλα. Δεν μπορεί ένα σκάφος να κινδυνεύει και να μην μπορεί τη νύχτα να μπεί σε ένα καταφύγιο.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι δίπλα υπάρχει και μία ξενοδοχειακή μονάδα που τον Απρίλιο ανοίγει και δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η δυσοσμία του λιμανιού. Οι τουρίστες δεν μπορούν ούτε να βγουν έξω από το ξενοδοχείο. Είναι ντροπή, αίσχος.

Ζητάμε άμεση παρέμβαση του δημάρχου σήμερα για να μας δώσει λύση. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Αν δε βρεθεί λύση θα πάμε σε κατάληψη, η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου με αφορμή τη συζήτηση του θέματος δήλωσε τα εξής: «Θα γίνει απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος. Σε ότι αφορά την άμεση λύση πρέπει να είμαστε και εμείς νόμιμοι ως δημοτικό λιμενικό ταμείο, καθώς υπάρχουν κάποιες διαδικασίες με τον καινούριο νόμο.

Υφίσταται το κατεπείγον του θέματος και για την ασφάλεια των σκαφών και για τον καθαρισμό από τα φύκια καθώς υπάρχει πρόβλημα και στη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Σε ότι αφορά το πρόστιμο, πολλά λιμάνια βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι νόμιμα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κάνουμε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για να νομιμοποιηθεί.

Εμείς μπορούμε να κάνουμε ένσταση κατά της απόφασης για την επιβολή του προστίμου, κάτι που δεν παρεμποδίζει τον καθαρισμό του λιμανιού».
Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σε περίπου ενάμιση μήνα.

Από τη χθεσινή  συνεδρίασηΑπό τη χθεσινή συνεδρίαση

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου