Θετική εξέλιξη στο θέμα των υδατοδρομίων για τα νησιά μας

Θετική εξέλιξη στο θέμα των υδατοδρομίων για τα νησιά μας

Θετική εξέλιξη στο θέμα των υδατοδρομίων για τα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκαν χθες το βράδυ οι αποφάσεις της Περιφέρειας

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την κατασκευή και λειτουργία των υδατοδρομίων των νησιών μας, καθώς αργά χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κος Νίκος Θεοδωρίδης, υπέγραψε εκ νέου όλες τις αποφάσεις νομιμότητας που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Η υπόθεση, είχε φθάσει στα άκρα τις προηγούμενες μέρες, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κος Νίκος Θεοδωρίδης, είχαν ανταλλάξει μέσω επιστολών και ανακοινώσεων, οξύτατους χαρακτηρισμούς προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου δημόσια κόντρα σε θεσμικό επίπεδο.

Και οι δύο πλευρές, ισχυρίζονταν ότι από την πλευρά τους κινούνταν στο πλαίσιο της νομιμότητας και των σχετικών νόμων, αλλά εν τούτοις ο κος Θεοδωρίδης δεν επικύρωνε υπογράφοντας τις σχετικές αποφάσεις, επικαλούμενος ελλείψεις και λάθη στην διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Χατζημάρκος, είχε επιτεθεί με δριμύτητα σε βάρος του ίδιου του ΓΓ της Αποκεντρωμένης κου Νίκου Θεοδωρίδη, χαρακτηρίζοντάς την στάση του ως απαράδεκτη και ύποπτη λέγοντας ξεκάθαρα ότι είναι ελεγκτής φρονημάτων και όχι σκοπιμότητας και ότι πίσω από αυτόν βρίσκονται άλλα άτομα, τους οποίους ζήτησε να βγουν στο προσκήνιο.

Η απόφαση αφήνει ανοιχτό παράθυρο αισιοδοξίας για τα νησιά μας, καθώς γίνεται ένα σημαντικό βήμα που θα αλλάξει τα δεδομένα του συγκοινωνιακού χάρτη εξυπηρέτησης προς τα νησιά μας.

Τι πρέπει να γίνει για να μπει στην τελική ευθεία
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες, θα ζητηθούν οι σχετικές επικυρώσεις των αποφάσεων και από τα κατά τόπους λιμενικά ταμεία, τα οποία θα συνοδεύονται από τις σχετικές εγκρίσεις του ΓΕΝ (από το ΥΕΝ έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις) έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ήδη ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κος Νεκτάριος Σαντορινιός, έχει προχωρήσει στις επαφές με το ΓΕΝ και έχει ζητήσει να επισπευθεί η όλη διαδικασία για να υπάρξουν οι κατά τόπους εγκρίσεις στις αποφάσεις των Λιμενικών Ταμείων.

Τα υδατοδρόμια είναι:
Ρόδου
Χάλκης
Νισύρου
Σύμη
Καλύμνου
Κάσου
Πάτμου
Λειψών
Κάρπαθο
Καστελλόριζο
Τήλο
Κω
Λέρου
Αστυπάλαια

Μυκόνου
Σύρο
Ίο
Μήλου
Τήνο
Νάξο και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειάς μας

Στην απόφαση σημειώνεται ότι γίνεται επικύρωση της νομιμότητας των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορικά με την έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για τη μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2971/2001, όπως ισχύει, οι προγραμματικές συμβάσεις που συνάπτουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν. και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο