Έπαυσε η ποινική δίωξη για δύο κατηγορούμενους για κατοχή κάνναβης

Έπαυσε η ποινική δίωξη για δύο κατηγορούμενους για κατοχή κάνναβης

Έπαυσε η ποινική δίωξη για δύο κατηγορούμενους για κατοχή κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν χθες 29χρονος και 30χρονος κατηγορούμενοι για τα 1.115 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης που είχαν βρεθεί στην κατοχή τους, κατά την άφιξή τους στο νησί μας τον Μάιο του 2013.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κατερίνας Βολονάκη, μετέτρεψε την κατηγορία σε κατοχή προς ιδίαν χρήση και με το νέο νόμο (441/2016) έπαυσε την ποινική δίωξη για τους δύο κατηγορούμενους. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ έκαστος με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει στις 11.30 το πρωί στις 3 Απριλίου (Μ. Παρασκευή) 2013 στο λιμάνι της Ακαντιάς όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 30χρονο και τον 29χρονο να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Σε έλεγχο που τους έγινε κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στα πλαστικά καλύμματα του δικύκλου τρεις (03) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατόν δέκα πέντε (1.115) γραμμαρίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες καθώς και το εμπλεκόμενο δίκυκλο όχημα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως τη ποσότητα των ναρκωτικών την είχαν προμηθευτεί στην Αθήνα από αθίγγανο έναντι του ποσού των 500 ευρώ αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Οι ίδιοι είχαν τονίσει πως προέβησαν στην αγορά μιας τέτοιας ποσότητας καθώς η τιμή ήταν συμφέρουσα, ωστόσο όταν άνοιξαν το πακέτο διαπίστωσαν πως η ποιότητα της κάνναβης ήταν κακή καθώς εμπεριείχε χώματα και κλαδιά.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ποσού 1000 ευρώ έκαστος.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»