Ομιλίες στα σχολεία για την εθελοντική αιμοδοσία

Ομιλίες στα σχολεία  για την εθελοντική αιμοδοσία

Ομιλίες στα σχολεία για την εθελοντική αιμοδοσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία του νησιού μας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία της Ρόδου και ιδιαίτερα τους νέους για το θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 8/2 ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμονας Νικολάου, συνοδευόμενος από τον καρδιολόγο γιατρό κ. Βασίλη Πρωτόπαπα και τον ταμία του συλλόγου κ. Τριαλώνη Μάνο ενημέρωσαν τους μαθητές της Α’, Β’ κ Γ’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) για την ιστορία του συλλόγου, το έργο και τις δράσεις του, καθώς και για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών και την Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων) στη Δημόσια Τράπεζα.

Η εκδήλωση
Στο μεταξύ, μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», ο οποίος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» ευχαριστεί θερμά το μέλος του και Μεγάλο Ευεργέτη κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου ή κατά κόσμο «Μιμάκος» για την συνεχή οικονομική και όχι μόνο στήριξη του στο Σύλλογο μας.

Ο αγαπητός μας Δημήτρης κάλυψε για 5η συνεχόμενη χρονιά τα έξοδα για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, προσφέροντας το φιλόξενο εστιατόριο του, καθώς γεύμα και ποτό για 250 άτομα.

Ο Δημήτρης είναι ένας τακτικός Αιμοδότης, ένας άνθρωπος που εφαρμόζει στο μέγιστο βαθμό τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Χωρίς τη μεγάλη βοήθεια του θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο για το Σύλλογο μας να συνεχίσει το έργο του που δεν είναι άλλο από τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Ο Σύλλογος μας δεν λαμβάνει καμία χρηματική βοήθεια από τους κρατικούς Φορείς και στηρίζεται στα έσοδα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και στην προσφορά των μελών του.

Η προσφορά και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για τη συνέχεια του έργου μας που δεν είναι άλλο από την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, της Δωρεάς Μυελού των Οστών και των Βλαστοκυττάρων.

Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να καλύψουμε τις οικονομικές ανάγκες του Συλλόγου, αλλά και του Νοσοκομείου μας, σε αίμα.

Tέλος, ευχαριστούμε θερμάτην ΕΣΠΕΡΙΑ ΑΕ για την ευγενική της χορηγία, αξίας 500 Ευρώ, στη συμφωνία με την ορχήστρα της βραδιάς, όπως και τον Σύλλογο Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, για την προσφορά στις πίτες».

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων