Χθες η πρεμιέρα του 7ου Φεστιβάλ Eurochannel στη Ρόδο

Χθες η πρεμιέρα του 7ου Φεστιβάλ Eurochannel στη Ρόδο

Χθες η πρεμιέρα του 7ου Φεστιβάλ Eurochannel στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε χθες το 7ο Φεστιβάλ Eurochannel στη Ρόδο, με θέμα την Αγαπημένη μας Οικογένεια. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στη Ρόδο από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, σε συνεργασία με το αμερικανικό δίκτυο Eurochannel, έναν φορέα που ασχολείται αποκλειστικά με περιεχόμενο από την Ευρώπη και ευρωπαίους παραγωγούς και καλλιτέχνες.

Συνολικά το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει 43 ταινίες μικρού μήκους, μία από κάθε γωνιά της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα την Οικογένεια, και πως ο θεσμός αυτός επηρεάζεται και επηρεάζει τη ζωή του μέσου Ευρωπαίου σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι προβολές θα λάβουν χώρα 15 με 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00 στον Κινηματογράφο Παλλάς. Υπάρχει συμβολική είσοδος 2€, με τα έσοδα να διατίθενται στη συντήρηση της έδρας του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και τη μετατροπή της σε έναν ανοικτό πολιτιστικό χώρο, προσβάσιμο όλο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών είναι:

Πέμπτη, 16/02/2017, 20:00, Κινηματογράφος Παλλάς Θεματική Ενότητα 2: Περίεργα Παιχνίδια
• Η αρρώστια του Χόμερ, 2012 - Dianne Valsonne, Γαλλία (12’ –Κωμωδία) Η κυρία Αουρόρ και η οικογένεια Σάκο είναι γείτονες. Ένα βράδυ, η ηλικιωμένη κυρία δεν απαντά όταν ο 9χρονος Ανταμά, χτυπά την πόρτα της. Η οικογένεια Σάκο και ο Χασρν ο επιστάτης, την βρίσκουν να κοιμάται. Όταν ξυπνά, η Κυρία Αουρόρ μπερδεύει την οικογένεια Σάκο με τη δική της! Κανείς δεν τολμά να την αμφισβητήσει εκτός από τον Ανταμά.

• Δεύτερες σκέψεις, 2012 – Ivan Charalambous, Κύπρος (8’- Κωμωδία) Ένας δυστυχισμένος παντρεμένος σεναριογράφος παλεύει να γράψει μια ρομαντική σκηνή…

• Η μέρα των κοριτσιών, 2013 – Susan Begar, Ισπανία (10’- Δραματική ταινία) Σήμερα είναι η μέρα εξόδου των κοριτσιών, όλα επιτρέπονται... Αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτό είναι μόνο ένα παιχνίδι…

• Μητέρα, 2013 - Otto Kylmala, Φινλανδία (11’ Δραματική Ταινία) Η Μητέρα προσπαθεί να επανασυνδεθεί με το γιο της τον Ηλία , μετά από μια από μια μακρά απουσία σε ψυχιατρικό κέντρο. Ο Ηλίας της ζητά να του πει το αγαπημένο του παραμύθι. Ενώ η μητέρα διηγείται, ο Ηλίας κλείνει τα μάτια του και ταξιδεύει με τη φαντασία του. Φαντάζεται τον εαυτό του σε έναν αχυρώνα, να τον ζεσταίνουν τα χνώτα των αγελάδων. Η γλυκιά φαντασίωση τελειώνει με μια επώδυνη ανάμνηση, με τον Ηλία να χάνει την εικόνα της μητέρας του φοβούμενος πως την έχασε για πάντα.

• Παιχνίδι Ζωής, 2013 – Annabelle Milot, Γαλλία (11’ –Δραματική ταινία) Ο Αντοάν, ένας νεαρός ειδικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ένα σαββατοκύριακο, όταν επιστρέφει την κόρη Τζούλια του πίσω στην πρώην γυναίκα του που έχει την επιμέλεια της, ένα αναπάντεχο γεγονός φέρνει αντιμέτωπους τον εικονικό κόσμο με την πραγματικότητα…

• Η ιδέα της Βερενίκης, 2013 – Eleonora Albrecht, Ιταλία (14’ – Δραματική Ταινία) Η Τζέα και η Βερενίκη είναι ξαδέρφες. Είναι πολύ διαφορετικές σε εμφάνιση και συμπεριφορά. Η Τζέα είναι μοναχική και εσωστρεφής, υποφέρει από ζήλια και κτητικότητα προς την Βερενίκη, που είναι φωτεινή και γεμάτη ζωή. Λίγο λίγο, η Τζέα αρχίζει με ψυχολογική χειραγώγηση προς την Βερενίκη, μέχρι τη στιγμή που η εμμονή της γίνεται πραγματικότητα.

• Σε πιστεύω, 2015 – Margarita Grant, Αγγλία (8’ – Κωμωδία) Σε ένα νοικοκυριό των προαστίων, η φροντίδα μιας οικογένειας επαφίεται σε έναν αφηρημένο και αδέξιο πατέρα.

Παρασκευή, 17/02/2017, 20:00, Κινηματογράφος Παλλάς Θεματική Ενότητα: Πάμε!
• Άγιος Μπαμάκο- Αφρική, 2013 - Frederic Jofre, Γαλλία (14’ – Δραματική ταινία, Κωμωδία) Ένα όνειρο για τον Τζιμπρίλ και τον Αλί, την Μαλιανή ομάδα, που έχουν μια ευκαιρία να κερδίσουν τον αγώνα του Άγιου Μπαμάκο Αφρικής για πρώτη φορά. Πηγαίνοντας από το όνειρο στον εφιάλτη, ο Αλί και ο Τζιμπρίλ μαθαίνουν ότι το όριο είναι συχνά αυστηρό όταν αντιμετωπίζει την σύγκρουση των πολιτισμών.

• Όλα αυτά, 2012 – Branislav Millanovic, Μαυροβούνιο (27’ Δραματική ταινία) Ο φίλος του Ντανίλο από το σχολείο πεθαίνει. Ο πατέρας του θέλει να τραβήξει την προσοχή του μικρού μακριά από την κηδεία από τις υποχρεώσεις του ως προέδρου της τάξης πηγαίνοντας τον ένα ημερήσιο ταξίδι. Για τον πατέρα το να πάρει το παιδί του στο ψάρεμα μακριά από δυσάρεστες εμπειρίες, όπως μια κηδεία, γίνεται πολύ πιο δύσκολο από ότι περίμενε.

• Εξιλέωση, 2014 - Mirna Dizdarević, Βοσνία (11’ – Δραματική ταινία) Η Όλγα (54 ετών) και ο Γκόραν (28 ετών) στην αρχή φαίνονται σαν δυο πολύ συνηθισμένοι, αλλά βρίσκουν τους εαυτούς σε μια κατάσταση κατά τη οποία και οι δύο αναγκάζονται να επιστρέψουν στο παρελθόν και να αναζητήσουν εξιλέωση.

• Αναλαμπή, 2015 - Evelina Barsegian, Αρμενία (11’ - Δραματική ταινία) Η Νάστια δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για το γεγονός ότι ο πατέρας της πέθανε μόνος. Τιμωρεί τον εαυτό της με το να αποξενώνει τον εαυτό της από τη ζωή: μετακομίζει μακριά από φίλους, αφήνει το πανεπιστήμιο και επίσης αφήνει τον άνδρα που αγαπάει... Μια φορά στο νεκροταφείο, η Νάστια αντιμετωπίζει μια εμπειρία που την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη θλίψη μόνη της.

• Περιστασιακά Ντουζ, 2015 - Kaveh Daneshmand, Τσεχία (10’ – Δραματική ταινία) Σε ένα έντονο ταξίδι με τη γυναίκα του και την κόρη του, ένας ανήσυχος σύζυγος παλεύει να κρατήσει την κλονισμένη οικογένεια του δεμένη. Αλλά ενώ τα σύννεφα της καταιγίδας μαζεύονται, προσπαθεί να κατεβάσει το σκέπαστρο του αυτοκινήτου τους.

Προσωπική Εξέλιξη, 2014 - Tom Sullivan, Ιρλανδία (16’ – Δραματική Ταινία) Ο πρόσφατα χωρισμένος Φιντάν έχει εύθραυστη σχέση με την κόρη του, η οποία μπαίνει σε μία μεγαλύτερη δοκιμασία με την άφιξη κάποιων αναπάντεχων νέων. Περισσότερα στο https://www.facebook.com/events/389286564753668/.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!