Παραμύθια από το Καστελλόριζο

Παραμύθια από το Καστελλόριζο

Παραμύθια από το Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μισέλ Κιοσόγλου

Της Θεοδώρας Μαϊου από το Νέο Κόσμο

Ήταν μια βραδιά ιδιαίτερα συγκινητική για τους τρείς δημιουργούς του παραμυθιού «Μελπομένη και Αντώνης» που παρουσίασαν το πρώτο βιβλίο της παιδικής σειράς παραμυθιών «Ιστορίες από την Μεγίστη Καστελόριζο» στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Καστελοριζίων της Βικτώριας στη Μελβούρνη, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μεγάλο ταξίδι του για την Ελλάδα και την επίσημη παρουσίαση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Καστελλόριζο.

Την βραδιά προλόγισε ο ομογενής πρώην πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Πολιτειακής Επιτροπής Πολυπολυτισμικών Υποθέσεων (Victorian Multicultural Commission) κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που μετά από τόσα χρόνια κατορθώνουμε με την Φιλίππα Ατζέμη να παρουσιάσουμε το πρώτο βιβλίο μιας σειράς παραμυθιών για τις εννέα μούσες που εκτυλίσσονται στο αγαπημένο νησί των προγόνων μας, το Καστελλόριζο», είπε στο Νέο Κόσμο η συγγραφέας Μισέλ Κιοσόγλου.

«Οι ιστορίες μας είναι ουσιαστικά ηθικά διδάγματα, μηνύματα και συμβουλές που μας έδωσαν κάποτε οι παππούδες μας και που εμείς με τη σειρά μας αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και σαν παρακαταθήκη να τα μοιραστούμε με όλους και κυρίως τους μικρούς μας φίλους.

«Στόχος μας είναι μέσα από τα παραμύθια μας να μεταδώσουμε στα παιδιά αγάπη για την πατρίδα των προγόνων τους αλλά και να φυτέψουμε την επιθυμία να ταξιδέψουν και να δουν τα μέρη από όπου προέρχονται και ζουν οι παππούδες τους», λέει η ομογενής νομικός από την Αδελαϊδα, η οποία μετά από έρευνα 13 χρόνων αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την επίσης ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτικό και υποδιευθύντρια σε κολέγιο της Μελβούρνης, Φιλίππα Ατζέμη, και να δημιουργήσουν αυτή τη σειρά παιδικών βιβλίων με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε παιδί της διασποράς να γνωρίσει την ιστορία του Καστελλόριζου, τον τόπο των προγόνων του αλλά και τον μύθο και το θρύλο των εννέα μουσών.

«Έμπνευση στάθηκε σίγουρα η αγάπη μας για την Ελλάδα και το νησί μας και στόχος των βιβλίων μας είναι ουσιαστικά μέσα από τις πολύχρωμες ιστορίες μας να διασώσουμε τους μύθους που εμείς είχαμε την τύχη να διδαχθούμε από τους παππούδες μας, να τους μεταφέρουμε όσο πιο πιστά γίνεται στα παιδιά μας και να ενισχύσουμε έτσι την αγάπη των μικρών μας φίλων για το νησί μας, την πατρίδα μας, την ιστορία μας και οτιδήποτε ελληνικό» εξηγεί η συγγραφέας η οποία τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας και δραστηριοποιείται στον τομέα νομικής εκπροσώπησης ομογενών στην γενέτειρα.

Η εικονογράφηση των παραμυθιών έγινε από τον ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνη James Blake.
«Στα παραμύθια της σειράς οι μικροί ήρωες γνωρίζουν τις μούσες οι οποίες όχι μόνο τα συμβουλεύουν και τα διδάσκουν μέσα από τις δικές του εμπειρίες αλλά τα προστατεύουν και καθοδηγούν τα παιδιά σε τέτοιο σημείο που εκδηλώνεται μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους όπου αναπτύσσονται σημαντικές ηθικές και πνευματικές αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, η ανθρωπιά, η συνεργασία, η κατανόηση και το φιλότιμο.

«Ευχή μας είναι κάθε παιδί της διασποράς που ενδεχομένως να μην μιλάει την ελληνική γλώσσα γιατί δεν την έμαθε στη ξενιτιά, να μπορεί μέσα στις σελίδες των βιβλίων μας να ζήσει ένα όνειρο, να ταξιδέψει και να εξερευνήσει τα ήθη κι έθιμα του ελληνισμού και να απομνημονεύσει τα μηνύματα των προγόνων του.

Θέλουμε κάθε παιδί που έχει αίμα ελληνικό, να νιώθει περήφανο για την καταγωγή του, να αναγνωρίζει τις ρίζες του και να περνάει κι εκείνο από γενιά σε γενιά την τεράστια ιστορία του τόπου του», καταλήγει η συγγραφέας.

Διαβάστε ακόμη

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης

Δ. Νατσιός: Το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου