Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στη Ρόδο με κτηνώδεις σκοπούς

Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στη Ρόδο με κτηνώδεις σκοπούς

Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στη Ρόδο με κτηνώδεις σκοπούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1050 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1754

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ

Εις τονα γαπητόν μας φίλον ΑΛΕΚΟ ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ δόσαντα αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου μετά της δίδος ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ευχόμεθα ταχείαν στέψιν
ΒΕΛΛΙΟΣ και ΛΟΗΣ


ΕΠΕΤΕΘΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
Ως πληροφορούμεθα, προχθές την 4.15 πρωινήν, καθ’ ον χρόνον μία γυναίκα μετέβαινε δια ποδηλάτου άνευ συνοδείας εις την εργασίαν της, εδέχθη αιφνιδίως πλησίον του νεκροταφείου επίθεσιν, όστις την υπεχρέωσε να κατέλθη εκ του ποδηλάτου και προσεπάθησε να την παρασύρη εις ερημικήν τοποθεσίαν, με κτηνώδεις σκοπούς. Η εν λόγω γυνή υπεσχέθη ότι δέχεται, ήρχισε δε να περιπατή μέχρις ενός κατοικουμένου σημείου, οπότε ήρχισεν να καλή εις βοήθειαν. Πάραυτα ο σάτυρος εξηφανίσθη τρέχων προς την αντίθετον κατεύθυνσιν. Το γεγονός κατηγγέλθη εις την αστυνομίαν.

Η Δ.Ε.Η ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΕΔΗΛΩΣΕΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ
Δι’ υπομνήματός του το Εργατικόν Κέντρον Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προς τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην, παρεκάλεσεν όπως εγκατασταθούν δύο τουλάχιστον μονάδες μετρίας δυνάμεως εις το ηλεκτρικόν εργοστάσιον Κω, ίνα καταστή δυνατός ο ηλεκτροφωτισμός των απομεμακρυσμένων σημείων της πόλεως, ως και των χωρίων. Επίσης παρεκάλεσεν όπως επισπευθή η επέκτασις της Δημοσίας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού εις Δωδεκάνησον. Ο Υπουργός κ. Κωτιάδης απήντησε εις το εν λόγω υπόμνημα ως εξής: «Η Κυβέρνησις στηρίζεται επί των εργατών και εν τω μέτρω των δυνατοτήτων της κάμνει το παν δι’ αυτούς. Η Δημοσία Επιχείρησις Ηλεκτρισμού θα επεκταθή πολύ γρήγορα εις Δωδεκάνησον, ούτω δε το ηλεκτρικόν ρεύμα θα γίνη ευθηνόν και προσιτόν εις όλους τους κατοίκους, οι οποίοι θα δύνανται να το χρησιμοποιούν και δι’ άλλας, πλην του ηλεκτροφωτισμού, εργασίας».

Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Η κίνησις του Νοσοκομείου κατά την λήξασαν εβδομάδα είχεν ως ακολούθως:
Εισήλθον 87, εξήλθον 76, χειρ. επεμβάσεις 25, μαιευτ. γυν. επεμβάσεις 3, τοκετοί 1. Εξετασθέντων εις εξωτερικά ιατρεία παθ. 85, χειρ. 66, παιδ/κόν 13, μαιευτ. γυν. 14, αφροδ. δερ/κόν 14. Σύνολον εξετασθέντων 192.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
- Το μήνυμα που ήλθε χθες απ’ την Σύμη για την ανεύρεση ύδατος, γεμίζει ικανοποίηση όλους εκείνους που ενδιαφέρονταν για το ζήτημα της υδρεύσεως της νήσου. Παράλληλα όμως, θα πρέπει να σταματήση το Δήμο της Χάλκης από την κατασκευή της δεξαμενής, που έχει προγραμματίσει. Θα μπορούσε και στη Χάλκη να γίνη ανόρυξη φρέατος και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των γεωλόγων, υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεθή νερό.

- Υπάρχει η πληροφορία ότι στην Τήλο, οι ανευρεθέντες πανάρχαιοι τάφοι, οι οποίοι ήσαν λαξευμένοι στο βράχο, κατεστράφησαν για να τοποθετηθούν στο σημείο εκείνο σωλήνες. Την πληροφορία αυτήν δεν μπορεί κανείς να την πιστέψη, γιατί το-έστω και όχι σπουδαίο-εύρημα αυτό, έπρεπε οπωσδήποτε να διατηρηθή. Αλλά εάν είναι αληθινή, νομίζουμε ότι ακόμη και τώρα, δεν είναι αργά.

- Υποβάλλεται από πολλούς το ερώτημα: «Γιατί αφού έφυγε το καρνάγιο απ’ το Μανδράκι κι αφού κατασκευάσθηκε το κρηπίδωμα, καθυστερούν τα έργα ευπρεπισμού της περιοχής;» Το ερώτημα είναι δικαιολογημένο. Αλλά είναι βέβαιο πως ο Δήμαρχος, με την γνωστή δραστηριότητα που τον διακρίνει, θα δώση πολύ σύντομα την απάντηση “δι’ έργων!”.

ΕΝΩΣΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Καλούμεν άπαντα τα μέλη της ενώσεως μας εις Γενικήν Συνέλευσιν την προσεχή Δευτέραν 18ην τ.μ. εις την αίθουσαν Συνελεύσεως του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δωδεκανήσου με τα κάτωθι θέματα:
1) Ενημέρωσις των μελών επί των μέχρι τούδε ενεργειών της Διοικήσεως και λήψιν αποφάσεων επί των περαιτέρω ενεργειών αυτής.
2) Ενημέρωσις των μελών επί της πορείας των επαγγελματικών βιβλιαρίων.
3) Διάφορα κλαδικά ζητήματα.

Ο Πρόεδρος
Σ. ΕΓΓΛΕΖΟΣ
Ο Γραμματεύς
ΗΣ. ΠΑΠΑΝΘΥΜΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"