Εξι τροφές κατά της ακμής

Εξι τροφές κατά της ακμής

Εξι τροφές κατά της ακμής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Η κύρια ορμόνη που κάνει την επιδερμίδα μας να γεμίζει σπυράκια είναι η τεστοστερόνη. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για τη διατήρηση των επιπέδων της συγκεκριμένης ορμόνης σε ισορροπία. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έξι τροφές που μπορούν να ισορροπήσουν τις ορμόνες σας, να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και να προλάβουν την ακμή.

Κινόα
Αυτό το δημοφιλές δημητριακό περιέχει πρωτεΐνη, μαγνήσιο και φώσφορο και έχει τη δυνατότητα να σταθεροποιεί τις ορμόνες. Σε αντίθεση με άλλα σιτηρά, που ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου σας στο αίμα όταν τα καταναλώνετε, η κινόα είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας πλούσιος σε πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου σας σε σταθερά επίπεδα. Έτσι, αποτρέπεται το φαινόμενο ντόμινο, στο οποίο τα ανεβασμένα επίπεδα του σακχάρου προκαλούν την έκκριση περισσότερης ινσουλίνης και στη συνέχεια στην αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων. Αντικαταστήστε στη διατροφή σας το ψωμί και το ρύζι με κινόα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Αμύγδαλα
Αν το δέρμα σας φαίνεται να έχει... τρελαθεί, φροντίστε να καταναλώνετε περισσότερα αμύγδαλα- αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης αντιπονεκτίνης, που ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, άρα δεν θα ακολουθήσει η αύξηση της ισνουλίνης και η συνεπακόλουθη αύξηση των ανδρογόνων στο αίμα. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων συρρικνώνει τα επίπεδα των “ανδρικών” ορμονών όπως η τεστοστερόνη που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο ξηρή και πιο λεπτή.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο και τα άλλα καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας, συμβάλλουν στη δημιουργία της χοληστερόλης, που αποτελεί συστατικό κλειδί στη σύνθεση των ορμονών. Αυτό δεν είναι το μοναδικό όφελος ομορφιάς των αβοκάντο. Τα υγιεινά λιπαρά που περιέχει ενισχύουν τα φυσικά λιπίδια των κυττάρων της επιδερμίδας σας, επιτρέποντας στην επιδερμίδα σας να κατακρατά νερό και να μην δείχνει ξηρό και θαμπό. Φροντίστε να τρώτε μισό αβοκάντο την ημέρα για να αποκομίσετε τα οφέλη των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, των φυτικών ινών, του καλίου, των βιταμινών C και E, και της λουτεΐνης, που βοηθά στην πρόληψη της φθοράς που προκαλεί ο ήλιος.

Σολομός
Εκτός από καλό για τον εγκέφαλο και την καρδιά, το συγκεκριμένο ψάρι είναι επίσης καλό για τη διατήρηση των ορμονών σας. Όπως και τα υγιεινά λιπαρά στο αβοκάντο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του σολομού είναι ο θεμέλιος λίθος της σύνθεσης της χοληστερόλης και των ορμονών. Επίσης, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ο σολομός μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή και το έκζεμα. Φροντίστε να το καταναλώνετε δύο φορές την εβδομάδα.

Αυγά
Ο κρόκος του αυγού συμβάλλει σε μια πιο μαλακή και ελαστική επιδερμίδα. Φροντίστε να καταναλώνετε ένα αυγό την ημέρα.

Μπρόκολο
Μπρόκολο, σπανάκι και λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχουν τις ουσίες σουλφοραφάνη και ινδόλη-3 καρβινόλη, που βελτιώνουν την ικανότητα του ήπατος να μεταβολίζει τα οιστρογόνα. Τα οιστρογόνα αυξάνουν το κολλαγόνο και διατηρούν την επιδερμίδα σας τσιτωμένη και σφιχτή -παράλληλα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, ενισχύοντας τις ικανότητες αυτοδιόρθωσής του.

Πηγή:stogiatro.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού