Έληξε η διαβούλευση για την πλατφόρμα παραπόνων

Έληξε η διαβούλευση για την πλατφόρμα παραπόνων

Έληξε η διαβούλευση για την πλατφόρμα παραπόνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Θα ενημερωθεί τη Δευτέρα το δ.σ. του Επιμελητηρίου Δωδ/σου

Έληξε στις 15 Φεβρουαρίου η διαβούλευση που είχε ξεκινήσει από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την κατάθεση προτάσεων από τους τουριστικούς φορείς επί της μελέτης «WE CARE ABOUT YOU SOUTH AEGEAN ISLANDS».

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στα νησιά μας από τις τοπικές επιχειρήσεις, προγραμματίζει τη δημιουργία μίας δομής η οποία θα βοηθήσει στην αποτροπή των αρνητικών δημόσιων σχολίων και στην άμεση λύση των παραπόνων των επισκεπτών μέσω της προσπάθειας που έχει τον παραπάνω τίτλο.

Η δομή αυτή θα αποτελείται από ένα site-βάση δεδομένων αλλά και από την φυσική παρουσία ειδικευμένου προσωπικού σε κεντρικά σημεία του νησιού, τα οποία θα μπορέσουν να απορροφήσουν τα θετικά και αρνητικά σχόλια και τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες των επισκεπτών μας, πριν αυτές δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο.

Η ίδια πλατφόρμα καταγγελίας θα υπάρχει σε τρία ειδικά διαμορφωμένα σημεία σε τρεις περιοχές του νησιού, στο κέντρο της Ρόδου, στην Παλιά Πόλη και στη Λίνδο όπου θα μπορεί κάποιος να καταγγείλει αυτοπροσώπως την εμπειρία του σε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα τον βοηθήσει να καταχωρήσει την καταγγελία του αλλά και να τον καθησυχάσει.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η συντονισμένη ανάπτυξη σχέσεων με τους τουρίστες αλλά και η αντιμετώπιση των αρνητικών εμπειριών τους με απώτερο στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του επιπέδου ικανοποίησης των επισκεπτών αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας και των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στην περιοχή μας.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κουνάκης εμπνευστής και υπεύθυνος υλοποίησης της δομής θα ενημερώσει σχετικά με το αποτέλεσμα της διαβούλευσης τα μέλη του δ.σ. του επιμελητηρίου κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

Επίσης τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και το θέμα του προγράμματος διευκόλυνσης των θεωρήσεων visa για τα νησιά στο βόρειο και νότιο Αιγαίο, για το οποίο το επιμελητήριο τάσσεται θετικά εκτιμώντας ότι αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πλέον σε μόνιμη βάση.

Όπως είναι γνωστό υπήρξαν αντιδράσεις από την ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συνέχιση του προγράμματος αν και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους για τη διευκόλυνση τουριστών που φτάνουν στη χώρα μας ακτοπλοϊκώς.

Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη την εβδομάδα που πέρασε σύσκεψη στο υπουργείο εξωτερικών και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αποφασίστηκε να ενισχυθούν με προσωπικό οι προξενικές αρχές σε χώρες όπου διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για θεωρήσεις εισόδου visa, μεταξύ των οποίων είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως σε ότι αφορά την περιοχή μας το πρόγραμμα ήταν αρκετά ευεργετικό για το νησί της Κω, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία το διάστημα από 20 Νοεμβρίου έως και τέλος Ιανουαρίου δηλαδή για διάστημα τριών μηνών σημειώθηκαν περίπου 7.000 αφίξεις τουριστών από την Τουρκία στην πλειοψηφία τους Τούρκοι υπήκοοι.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση και για τη σύνδεση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού με τα POS, ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου καθώς υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν έχει κανένα όφελος για τα καταστήματα.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι έμποροι θα πρέπει να ισχύσει και για τους ίδιους ένα πλαφόν ποσού σε ότι αφορά το ακατάσχετο.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής:
1. Ενημέρωση Προέδρου.
2. Ασφαλιστικό 2017 (εισηγ. Εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου).
3. Ακατάσχετος Επαγγελματικός Λογαριασμός και POS (εισηγ. Νίκος Παπασταματίου).

4. Εξελίξεις επί της συνέχισης για το 2017 του Πιλοτικού Προγράμματος Διευκόλυνσης Θεωρήσεων VISA για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (εισηγ. Δημήτρης Σαράντης).
5. Δράση WE CARE ABOUT SOUTH AEGEAN (εισηγ. Παναγιώτης Κουνάκης).
6. Θέματα Συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

7. Έγκριση κατάστασης διαγραφών αχρεωστήτως βεβαιωθεισών συνδρομών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
8. Αίτημα Οικονομικής Ενίσχυσης Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη