Η Χ. Βιτσιλάκη εξελέγη πρόεδρος στο επιστημονικό συμβούλιο έρευνας

Η Χ. Βιτσιλάκη εξελέγη πρόεδρος στο επιστημονικό συμβούλιο έρευνας

Η Χ. Βιτσιλάκη εξελέγη πρόεδρος στο επιστημονικό συμβούλιο έρευνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Η καθηγήτρια και πρόεδρος του ΤΕΠΑΕΣ του πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη εκλέχτηκε πρόεδρος του περιφερειακού επιστημονικού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Η συγκρότηση σε σώμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μετά την πρώτη συνεδρίαση των έντεκα μελών που το απαρτίζουν. Στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχτηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Σκιαδάς και γραμματέας η εκπαιδευτικός Λίνα Φιλιππάκη.

Oι διαδικασίες για τη συγκρότηση του οργάνου ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο και έτυχαν της έγκρισης του περιφερειακού συμβουλίου. Ακολούθησε σχετική προκήρυξη για τους ενδιαφερόμενους και έγινε η επιλογή των έντεκα μελών του.

Σημειώνεται ότι τα έξι από αυτά προέρχονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα υπόλοιπα πέντε εκπροσωπούν επαγγελματικά επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, πολιτιστικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

Αναφορικά με την εκλογή της στη θέση της προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου η κα Βιτσιλάκη δήλωσε στη «Ρ»: « θα λειτουργούμε ως συμβουλευτικό όργανο της περιφέρειας για τις προτεραιότητες και τα κριτήρια αξιολόγησης που πρέπει να μπουν σε προκηρύξεις έργων που αφορούν στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας η οποία θα υπηρετεί και την επιστήμη αλλά σε συνεργασία και με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος μας να συνεργαστούμε στα πλαίσια διαβούλευσης με όλους τους φορείς της περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας και τους εκπροσώπους τους για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων καινοτομίας που θα προσφέρουν τα μέγιστα στις κοινωνίες του νοτίου Αιγαίου.

Θα συγκεράσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των νησιών με την καινοτομία και την έρευνα λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλά χαρακτηριστικά που έχει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μελών από εκπρόσωπο της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας για το πλαίσιο των χρηματοδοτούμενων έργων θα ακολουθήσει διαβούλευση και μόλις διαμορφωθεί η ατζέντα θα γίνουν ανακοινώσεις.
Τα μέλη του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Νοτίου Αιγαίου είναι τα εξής:

Α. Μέλη ΔΕΠ
1. Κάτσικας Σωκράτης
2. Πολυδωροπούλου Αμαλία

3. Βιτσιλάκη Χρυσή
4. Σκιαδάς Δημήτριος
5. Φώκιαλη Περσεφόνη
6. Κουτσούκης Νικήτας

Β. Λοιπά μέλη (από επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους, πολιτιστικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς του ΝοτίουΑιγαίου).
1. Φτακλάκη Παρασκευή - Ελευθερία
2. Κεφαλάκης Νικόλαος

3. Λαζάνη Χάιδω
4. Μαυραντώνη Καλλιρόη
5. Φιλιππάκη Καλλιόπη

Η θητεία των μελών του ΠΣΕΚ είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί μία μόνο φορά με τη διαδικασία της αρχικής επιλογής τους.
Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του ΠΣΕΚ παρέχεται από τη Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων