Το συγκρότημα Valia Calda έρχεται ξανά στη Ρόδο

Το συγκρότημα Valia Calda έρχεται ξανά στη Ρόδο

Το συγκρότημα Valia Calda έρχεται ξανά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Το συγκρότημα Valia Calda που εδρεύει στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετέχουν δύο νεαροί Ροδίτες, έρχεται ξανά στην Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την παρουσίαση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς.

Οι Valia Calda θα βρίσκονται στην Ρόδο στις 21 Φεβρουαρίου, στο Rock n' Roll, στις 9 το βράδυ, ενώ τις προηγούμενες μέρες θα βρεθούν Αθήνα, Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.
Ο νέος ανερχόμενος δίσκος με τίτλο "Μέθεξης" πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ανεξάρτητη Αγγλική δισκογραφική εταιρία F-IRE. Ο δίσκος έχει επηρεαστεί από τους αδικημένους, από αυτούς που παλεύουν και για όλους τους ξεχασμένους.

Η μουσική των Valia Calda δέχεται επιρροές από την τζαζ και την ελληνική παράδοση. Ένα σύμπλεγμα ήχων και σιωπής ταξιδεύει από τα πανηγύρια της Νότιας Ελλάδας και τα μοιρολόγια της Ηπείρου για να βρει διέξοδο μέσα από ηλεκτρονικά τοπία και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Το συγκρότημα έχει σαν βάση του το Λονδίνο και αποτελείται από τους:
Sam Warner - τρομπέτα
James Allsopp - μπάσο κλαρινέτο
Νίκος Ζιάρκας - κιθάρα και τα ηλεκτρονικά
Gaspar Sena - τύμπανα
Θοδωρής Ζιάρκας – κοντραμπάσο

Μάλιστα, κάποιες απο τις εμφανίσεις του συγκροτήματος συμπεριλαμβάνουν το Royal Albert Hall - συμμετοχή στα BBC Proms Late series, το EFG London Jazz Festival, Cambridge Jazz Festival, Vortex Jazz Club, καθώς και μια περιοδεία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015.

Λίγα λόγια για τους Ροδίτες Θεοδωρή και Νίκο Ζιάρκα

Νίκος Ζιάρκας

Ο Λαουτιέρης/Κιθαρίστας Νίκος Ζιάρκας, Γεννημένος στην Ροδο Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου και ενεργό μέλος της Alternative/Experimental σκηνής του Λονδινου, ιδρυτικό μέλος της experimental Jazz μπάντας Valia Calda και ενεργό μέλος σε σχήματα όπως Bouche, Michalis Kouloumis Trio, The Turbans, Balothizer. Έχει πάρει μέρος σε περιοδείες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και φεστιβάλ όπως το London Jazz Festival, Cambridge Jazz Festival, Somerset Festival, New York Latin Festival ενώ η μουσική του εχει ακουστεί σε προγράμματα όπως το BBC Proms, Jazz on3, ΕΡΤ, TRT.

Θοδωρής Ζιάρκας

Ο Θοδωρής Ζιαρκας είναι κοντραμπασιστας και συνθέτης γεννημένος στην Ροδο. Τα τελευταία χρονια ζει στο Λονδίνο ωπου συνεργάζεται με σχήματα όπως οι Valia Calda, London Improvisers Orchestra, Metafora, με τον Μιχαλη Κουλουμη, Bonnendis, Τάσο Σταμου.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων