Άνετος Αστέρας Παστίδας με ανοιχτό ορίζοντα

Άνετος Αστέρας Παστίδας με ανοιχτό ορίζοντα

Άνετος Αστέρας Παστίδας με ανοιχτό ορίζοντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάκτηση της 5ης θέσης μπορεί να στοχεύει η ομάδα της Παστίδας μετά τη άνετη επικράτησή της επί του αγνώριστου Διαγόρα Βατίου με 4-1

Τον παραμικρό λόγο να συνεχίσει να ρίχνει… «κλεφτές ματιές» πίσω του, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων, δεν έχει από προχθές ο Αστέρας Παστίδας.

Μάλιστα, το εμφατικό 4-1, με το οποίο επιβλήθηκε του Διαγόρα Βατίου, του δίνει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τους στόχους του και να παλέψει για την κατάκτηση της 5ης θέσης της βαθμολογίας.

Από το χθεσινό παιχνίδι η κάθε ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε. Ο Αστέρας Παστίδας ήταν απλά καλύτερος, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο πιο συμπαγής και συγκεντρωμένος και τιμώρησε με τρόπο αμείλικτο τα εύκολα λάθη στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έμειναν μακριά από την καλή εικόνα που παρουσίασαν τα προηγούμενα τρία νικηφόρα παιχνίδια τους.

Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς και σε μία στιγμή που ο Διαγόρας Β. έδειξε να «πατάει» κάπως καλύτερα και να είναι πιο επιθετικός. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Πάπα βγήκε τετ α τετ με τον Μαυρουδή που απέκρουσε το πλασέ, το σουτ που ακολούθησε από τον Φελεσάκη σταμάτησε σε αμυντικό και ο Λολάκης, που ακολουθούσε τη φάση, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με προβολή στην κενή εστία.

Εξίσου εύκολα ήρθε για τους γηπεδούχους το 2-0. Στο 21’, ο Στεργιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά προς το πρώτο δοκάρι, όπου βγαίνοντας πρώτος πάνω στην μπάλα, ο Χαριτάκης την έστειλε με ωραία κεφαλιά στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και σε σημείο μέσα από τη γραμμή της εστίας.

Στη συνέχεια ο Αστέρας διαχειρίστηκε αρκετά άνετα το προβάδισμά του κόντρα σ’ έναν Διαγόρα που το πάλευε μεν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δημιουργικά οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφερναν να συντονιστούν.

Παρόλα αυτά βρήκαν έστω και λίγες φάσεις για να απειλήσουν. Στο 27 κέρδισαν έμμεσο, το οποίο εκτέλεσε με δύναμη ο Έλληνας, για να δει στη συνέχεια τον Πάπα να πέφτει με αυτοθυσία και να αλλάζει την πορεία της μπάλας όσο χρειαζόταν για να παραχωρήσει κόρνερ, στο 43’ οι αμυντικοί σταμάτησαν την τελευταία στιγμή την επικίνδυνη επέλαση του Μοσχή από τα δεξιά, ενώ 44’ κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς.

Ο Χατζησάββας έψαξε με μακρινή μπαλιά τον Τομάζο και ο Φελεσάκης, που προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, «σημάδεψε» κατά λάθος προς τη δική του εστία, κάνοντας με αυτογκόλ το 1-2. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Λολάκης έχασε μοναδική ευκαιρία (τετ α τετ) να πετύχει ένα τρίτο τέρμα για λογαριασμό του Αστέρα.

Στο 48’ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μπήκαν δυναμικά στην επανάληψη, είχαν πολύ καλή στιγμή όταν ο Μοσχής, μετά από βαθιά μπαλιά του Έλληνα, βγήκε μόνος του με τον Παπαμιχαήλ, ωστόσο έχασε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να εξουδετερώσει, για να έρθει στο 58’ και η φάση που τελείωσε το ματς.

Μετά από κόρνερ του Στεργιόπουλου, ο Μαυρουδής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπάρδης βρήκε απροσδόκητα την ευκαιρία να κάνει το 3-1 με κεφαλιά σχεδόν πάνω στη γραμμή και από εκείνο το σημείο και μετά το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο του Αστέρα.

Οι Βατενοί εγκλωβίστηκαν στην απογοήτευση και τον εκνευρισμό τους και οι γηπεδούχοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να εξουδετερώνουν με ευκολία τις προσπάθειες των αντιπάλων τους και να κυνηγούν ένα τέταρτο γκολ μέσα από τις αντεπιθέσεις τους.

Στο 74’, ο Πάπα είδε το σουτ που εξαπέλυσε από το ημικύκλιο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 77’ «έφτιαξε» το τελικό 4-1. Μετά από μία δική έξοχη ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, η οποία κατέληξε σε δύσκολη απόκρουση του Τύρελη, ο Κυρίτσης πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά.
Καλή ήταν η διαιτησία του Πατσιόπουλου και των βοηθών του Τσέτσου και Μπερδεμπέ.

Οι συνθέσεις:
Αστέρας: Παπαμιχαήλ, Καρύδης, Ισκάς, Χαριτάκης, Φελεσάκης, Καλαγρής, Πάπα, Κυπριώτης, Μπάρδης (65’ Πολυχρόνης), Λολάκης (78’ Αποστολάτος), Στεργιόπουλος (76’ Κυρίτσης).
Διαγόρας Βατίου: Μαυρουδής (59’ λ.τ. Τύρελης), Μοσχής, Καραγιάννης, Έλληνας, Αδάμος (46’ Κούτσι), Κατσαρής, Ζερβός, Τομάζος, Χατζησάββας, Ζωάννου, Πρέτσι (69’ Παπουρδάνος).

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού