Γυρίζεται κινηματογραφική ταινία με τα αξιοθέατα της Ρόδου

Γυρίζεται κινηματογραφική ταινία με τα αξιοθέατα της Ρόδου

Γυρίζεται κινηματογραφική ταινία με τα αξιοθέατα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1757

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ

Ο κ. ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΜ. ΑΝΘΟΥ εξ Ην. Πολιτειών Αμερικής και η Δνίς ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΙΝΗ έδωσαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου. Θερμά συγχαρητήρια.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
Στους ευτυχείς γονείς Χάρην και Φρύνην Καρυδάκη που απέκτησαν χαριτωμένο αγοράκι, ευχόμεθα να τους ζήση.
Οικογένεια
Δ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΗ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ
Ως πληροφορούμεθα, εντός των ημερών θα συνέλθη το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου προς εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων αφορώντων εις την πόλιν. Μεταξύ άλλων, θα εξετάση το θέμα της εγκαταστάσεως των μοντέρνων παραπηγμάτων εις Νέαν Αγοράν.

“ΕΒΔΟΜΑΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ” ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη, κατά το Α’ δεκαήμερον του προσεχούς Μαρτίου θα λάβουν χώραν εις Ρόδον διάφοροι εκδηλώσεις προς εορτασμόν της Εβδομάδος της Αιμοδοσίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασιλίσσης. Κατά την διάρκειαν της Εβδομάδος της Αιμοδοσίας θα διανεμηθούν εις Ρόδον διάφορα σχετικά έντυπα, εις ειδικήν δε τελετήν θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα εις εθελοντάς αιμοδότας, αναλόγως της υπηρεσίας ενός εκάστου. Ο εορτασμός προετοιμάζεται ήδη υπό των Διοργανωτικών προς τούτο Επιτροπής, η οποία τελεί υπό την προεδρίαν του Μητροπολίτου Ρόδου.

ΘΑ ΜΕΤΑΒΗ ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Λαμπριανός κατά τας αρχάς Μαρτίου θα μεταβή εις Λέρον κληθείς υπό των εκεί εργατικών σωματείων.
Ο κ. Λαμπριανός κατά την διάρκειαν της παρμαονής του εις Λέρον θα εξετάση διάφορα εργατικά ζητήματα.

ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 25.000-30.000 ΑΝΑΛΟΓΩΣ
Δι’ εγκυκλίου της η διοίκησις της ΑΤΕ εγνώρισε ότι τα καλλιεργητικά δάνεια τα χορηγούμενα βραχυπροθέσμως και επί προσωπική ασφαλείας δεν δύνανται να υπερβούν τας 25.000 δρχ. δια τους μεμονωμένους και τας 30.000 δια τους Συνεταιρισμένους καλλιεργητάς.

ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, επερατώθη το “γύρισμα” του πρώτου μέρους της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους, η οποία παρουσιάζει τα αξιοθέατα της Ρόδου. Η ταινία γυρίζεται υπό της “Ρόδος-Φιλμς” αι γυρισθείσαι δε σκηναί, ως αναφέρεται είναι αριστουργηματικαί.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΘΑ ΓΙΝΗ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Δια τηλεγραφήματός της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς την Ενωσιν Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου εγνωστοποίησε ότι ωρίσθη όπως ο τελικός αγών Κυπέλλου Ελλάδος ζώνης Δωδεκανήσου, λάβη χώραν την προσεχή Κυριακήν, εις το Εθνικόν Στάδιον.
Ως γνωστόν, δια τον τελικόν αγώνα έχουν προκριθή αι ομάδες Διαγόρα και Δωριέως.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Το νεοεκλεγέν προχθές Συμβούλιον της Αδελφότητος Κρητών Ρόδου, συνεκροτήθη εις Σώμα ως ακολούθως. Πρόεδρος Εμμανουήλ Οικονομάκης, αντιπρόεδρος Ιωάννης Καμαριώτης, γραμματεύς Ζαχαράις Καρυδάκης, ταμίας Αριστοτέλης Θυμιανός και μέλη οι Ιωάννης Ανδρεαδάκης, Αγγελος Λαμπακάκης και Γεώργιος Ιεραπετρίτης.

ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΕΡΓΑ ΕΚΒΑΘΥΝΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΙΜΕΝΑΣ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη εκ της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, η διατεθείσα πίστωσις των 800.000 δρχ. εκ του κονδυλίου Δημοσίων Επενδύσεων θα χρησιμοποιηθή δια την πραγματοποίησιν εκβαθύνσεως εις τον εμπορικόν λιμένα κει εις τον λιμένα Μανδρακίου, ως και δια την εκτέλεσιν έργων εις τον λιμένα Κω και, πιθανώς εις τον λιμένα Πάλων Νισύρου.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΕΚΡΑΤΗΘΗ ΕΠΙ 15ΜΗΝΟ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΓΓΛΙΚΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Μετά 15μηνον παραμονήν εις τας βρεττανικάς φυλακάς Λευκωσίας επανήλθεν αεροπορικώς εκ Κύπρου ο εκ Σύμης ναυτικός Μ. Χατζηστρατής. Ούτος είχε συλληφθή υπό των Βρεττανών διότι κατά την διέλευσιν εκ Κύπρου του σκάφους του οποίου επέβαινεν, εξελθών εις την νήσον εξεφράσθη κατά την διάρκειαν συζητήσεως υπέρ του απελευθερωτικού αγώνος ζητωκραυγάσας υπέρ της ΕΟΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B