Έτοιμοι για τον αγώνα ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία

Έτοιμοι για τον αγώνα ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία

Έτοιμοι για τον αγώνα ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Από τις 27 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής

Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες διεξαγωγής του αγώνα ορεινού δρόμου «Προφήτης Ηλίας 2017» που διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ και τη δημοτική κοινότητα Απολλώνων.

Στον αγώνα της 19ης Μαρτίου μπορούν να συμμετάσχουν πέραν τους αθλητές στίβου, και περιπατητές, ασκούμενοι ή μέλη κοινωνικών ομάδων.

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με τη συμμετοχή και τη διαδρομή:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα -2,7- Χιλιομέτρων, -5,4- Χιλιομέτρων, & -8,1- Χιλιομέτρων έχουν όλοι οι δρομείς.

Οι δρομείς που είναι γεννημένοι τo 2001 και μετά (μέχρι 16 ετών) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα -8,1- Χιλιομέτρων.

Οι δρομείς που είναι γεννημένοι το 2006 και μετά (μέχρι 11 ετών) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα -5,4- Χιλιομέτρων.

Όσες-όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους, θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας) * ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.

Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για τη συμμετοχή είναι το σωματείο και το δελτίο τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένο και θεωρημένο τον τελευταίο χρόνο. Η ισχύς του είναι για έναν (1) χρόνο).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Ανεξάρτητοι Δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η 27η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα Ορεινού Δρόμου.

Προσοχή:
Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Σωματεία Στίβου των Ε.Α.Σ. πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com., μέχρι το αργότερο την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την φόρμα που επισυνάπτεται στην προκήρυξη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων άλλων αθλημάτων, συλλόγων δρομέων και άλλων κοινωνικών ομάδων πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com.,
το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 για την καλύτερη διευκόλυνση των Οργανωτών, σύμφωνα με τις φόρμες που επισυνάπτονται.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές όμως και την ημέρα του αγώνα.
Επίσης στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1, έναντι πάρκου μέσα στο βοηθητικό στάδιο υπάρχουν οι φόρμες εγγραφής όπου και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας αμέσως. Για επικοινωνία: Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: (10:00-14:00), ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2241030145, ΦΑΞ: 2241030145,
EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com; segasdod@gmail.com

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία. Οι δρομείς θα τρέξουν μία ίσια διαδρομή 100μ. σε άσφαλτο και στην συνέχεια θα στρίψουν δεξιά σε χωματόδρομο με ελαφριά κατωφέρεια, από όπου θα συνεχίσουν για άλλα 160μ. περνώντας πίσω από το ξενοδοχείο Έλαφος, μέχρι να μπούνε στο μονοπάτι.

Το μονοπάτι είναι δασικό και αποτελείται από χώμα, πέτρες και κυρίως είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες φύλλα και κλαδιά. Είναι κατηφορικό και περνά δίπλα από παλαιά ιταλικά κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυτώρια. Αυτό το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται για σχεδόν (1) ένα χιλιόμετρο χωρίς πολλές στροφές και με ήπια κλίση και στην συνέχεια τέμνει με χωμάτινο δρόμο όπου ακριβώς εκεί πάνω η διαδρομή στρίβει αριστερά από όπου και συνεχίζει να είναι πιο ομαλή. Σε αυτό το σημείο ακριβώς θα είναι και ο σταθμός ανεφοδιασμού.

Οι δρομείς θα περάσουν από τον σταθμό ανεφοδιασμού και έπειτα περνώντας το 2ο δεύτερο χιλιόμετρο φτάνουν στις “Aχλαδιές”, όπου η διαδρομή είναι ίσια. Στη συνέχεια κατευθύνονται δεξιά όπου αρχίζει το ανηφορικό κομμάτι πίσω από τον λόφο που βρίσκεται το Εξωκκλήσιον του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ακολουθώντας το ζικ-ζακ μονοπάτι φθάνουν στο εξωκκλήσιον και συνεχίζουν σε χωματόδρομο δεξιά.

Συνεχίζοντας στον χωματόδρομο φθάνουν στο σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι που μπήκαν προηγουμένως, μόνο που αυτήν την φορά κατευθύνονται δεξιά για να περάσουν πίσω από το Ξενοδοχείο Έλαφος και αφού διανύσουν περίπου 160μ στρίβουν αριστερά για να μπουν στην άσφαλτο και να κατευθυνθούν στον τερματισμό ή στην 1η ή και στην 2η στροφή μπροστά στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία!

Η διαδρομή που περιγράφηκε είναι κυκλική κλειστή -2,7- Χιλιομέτρων. Για αυτούς που θα τρέξουν ή περπατήσουν τις μεγαλύτερες αποστάσεις των -5,4- και των -8,1- θα την επαναλάβουν 2 και 3 φορές αντίστοιχα.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση είναι στα 635μέτρα και στην διαδρομή κατεβαίνει στα 510 μέτρα. Στη συνέχεια ανεβαίνει πάλι στα 635μέτρα. Η διαδρομή που περιγράφηκε είναι κυκλική κλειστή με αρνητική υψομετρική 125μ. αρχικά και με θετική υψομετρική 125μ. στο τέλος.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας