Την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών της Ρόδου ζήτησαν οι καθηγητές

Την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών της Ρόδου ζήτησαν οι καθηγητές

Την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών της Ρόδου ζήτησαν οι καθηγητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, με θέμα τη βελτίωση της εκπαίδευσης των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης είχε την περασμένη εβδομάδα, ο σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την συνάντηση αυτή ο σύλλογος, αναφέρει τα εξής:
«Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, με συμμετοχή της Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κυρίας Ευρυδίκης Κουρνέτα την Τρίτη 14.02.2016. Στην Συνάντηση συμμετείχαν αρμόδια Στελέχη για θέματα των ΑΣΤΕ. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με την βελτίωση της εκπαίδευσης των Σχολών και κατατέθηκαν αιτήματα του νεοσυσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ.
Αποφασίστηκε να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν νέα συνάντηση εργασίας, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τις προτάσεις του Συλλόγου μετά την επεξεργασία - εφαρμογή τους από το Υπουργείο, να συνεχιστεί η συνεργασία έχοντας κοινό σκοπό την βελτίωση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των Σχολών.

Δεσμεύτηκε προσωπικά η Υπουργός να επισκεφτεί τις Σχολές μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ώστε να έχει προσωπική άποψη για την κατάστασή τους, να δει από κοντά τα προβλήματά τους και να προβεί στην επίλυσή τους σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό που μας δέχθηκε αμέσως μετά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο εξωτερικό, την ΓΓΤ και τους συναδέλφους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Σαν Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ, προσδοκούμε οι Σχολές μας να είναι παγκόσμια ανταγωνίσιμες, οπωσδήποτε ενταγμένες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στυλοβάτες και καθοδηγητές στην Ελληνική Τουριστική Εκπαίδευση με κατευθύνσεις διεθνώς αποδεκτές, τέλος αντιπροσωπευτικές των κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται και άξιες της ιστορίας τους.
Κλείνοντας δηλώνουμε πως περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις δεσμεύσεις – υποσχέσεις της Υπουργού να γίνουν πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Κουτρούμπας
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Κρήτης

Ο γενικός γραμματέας
Εμμανουήλ Κασέρης

Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου