Η Καλλιθέα την πρωτιά, ο Μπιλλιάς τη διαφορά

Η Καλλιθέα την πρωτιά, ο Μπιλλιάς τη διαφορά

Η Καλλιθέα την πρωτιά, ο Μπιλλιάς τη διαφορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Ο 27χρονος πλέι μέικερ, που έχασε το …μισό πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας, ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του επί του Διαγόρα

Παρουσία δεκάδων φιλάθλων τόσο της Καλλιθέας όσο και του Διαγόρα αλλά και πολλών φίλων του τοπικού μπάσκετ διεξήχθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το ντέρμπι κορυφής του Ομίλου Ρόδου.

Η ομάδα του Χρήστου Μπίλια επικράτησε 70-64 και κατέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία, αποκτώντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα προσεχή πλέι οφ.

Ο Διαγόρας πλασαρίστηκε δεύτερος παρότι διεκδικούσε με αξιώσεις τη νίκη μέσα στις Καλυθιές, προσπαθώντας να καλύψει τις απουσίες των Βίλα και Νούτση. Πέραν της ήττας, για το «γηραιό» σημαντικό πλήγμα αποτέλεσε ο νέος τραυματισμός του Γιώργου Μαρουλλάκη που παίρνει …όσκαρ ατυχίας φέτος!

Στον αντίποδα, η Καλλιθέα ευτύχησε να έχει στο ρόστερ της και πάλι τον Φώντα Μπιλλιά. Ο 27χρονος πλέι μέικερ, έχοντας εκτίσει την τιμωρία του, έκανε τη διαφορά για τους νικητές και φάνηκε καθαρά πόσο πολύτιμο ρόλο έχει στην ομάδα του. Αν κι είχε να παίξει …μισό πρωτάθλημα (έξι αγωνιστικές), μπήκε στο παρκέ πιο ζεστός από ποτέ. Σκόραρε, οργάνωσε, έκλεψε μπάλες και γενικά ήταν καθοριστικός στο θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του.

Επίσης, σε σχέση με το παιχνίδι στην Κρεμαστή κόντρα στην Ελπίδα, ο Εκινέ ήταν ο …γνωστός Εκινέ ενώ αντίθετα ένα διάστρεμμα που υπέστη μεσοβδόμαδα, επηρέασε τον Γιώργο Συμιακό που έπαιξε λίγο.

Καθώς έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου, οι δύο ομάδες – όπως επίσης και η Ελπίδα με το Ροδίων Άθλησις – θα ξεκινήσουν εντός των ημερών την προετοιμασία τους για τα πλέι οφ τα οποία είναι προγραμματισμένα ν’ αρχίσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η ομάδα των Πεταλούδων τερμάτισε τρίτη, κερδίζοντας στο τελευταίο της ματς τη Σύμη, ενώ το τέταρτο Ροδίων Άθλησις εξέτισε το ρεπό του για το β’ γύρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Όμιλος Ρόδου (14η αγωνιστική)
Καλλιθέα – Διαγόρας 70-64
Σύμη – Ελπίς 27-64
Ήλιος – Ιάλυσος χθες βράδυ
Ρεπό: Ροδίων Άθλησις.
Τελική Βαθμολογία: 1) Καλλιθέα 23β., 1) Διαγόρας 22, 3) Ελπίς 21, 4) Ροδίων Άθλησις 18, 5) Ιάλυσος 14, 6) Σύμη 13, 7) Ήλιος 11.
*ο Ήλιος έχει ένα μηδενισμό.

Όμιλος Νήσων (10η αγωνιστική)
Φοίβος – ΕΑΚΑ 61-32
Αίολος – ΑΕ Δικαίου σήμερα
Ρεπό: Ηρακλής 2000

Βαθμολογία: 1) ΑΕ Δικαίου 14β., 2) Ηρακλής 2000 13, 3) Αίολος 12, 4) Φοίβος 9, 5) ΕΑΚΑ 9.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο