Να τεθεί το θέμα του ΦΠΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Να τεθεί το θέμα του ΦΠΑ  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Να τεθεί το θέμα του ΦΠΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

Αυτό ζητά από το δήμαρχο ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός

Να θέσει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά ως εθνικό θέμα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος, ως γνωστόν θα βρίσκεται εδώ την παραμονή της επετείου της 7ης Μαρτίου, ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Συγκεκριμένα, χθες ο κ. Κρεμαστινός είχε προγραμματίσει συνάντηση με το Δήμαρχο και σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει μετά τον κ. Παυλόπουλο να κάνουμε επίτιμο δημότη και τον πρώην ΠτΔ, τον κ. Κάρολο Παπούλια με το σκεπτικό ότι εκείνος αξίωσε από τους Υπουργούς Οικονομικών τότε ο ΦΠΑ να μην εξισωθεί στα νησιά για εθνικούς λόγους. «Το ίδιο να πράξει και ο κ. Παυλόπουλος τον οποίο θα κάνουμε επίτιμο δημότη», είπε και συμπλήρωσε: «Να αξιώσει ο Δήμαρχος, επισήμως, να θέσει ως εθνικό θέμα το ΦΠΑ στον ΠτΔ και να του πει ότι ο προκάτοχός του έκανε παρέμβαση ώστε για εθνικούς λόγους ο ΦΠΑ να μην εξισωθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Ερωτηθείς ο κ. Κρεμαστινός σχετικά με το ογκολογικό, δήλωσε: «Για το ογκολογικό θ’ αγωνιστούμε μέχρι το τέλος. Και, θέλει δεν θέλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , θα τη φέρουμε στη Βουλή για να πει αυτά που θα πει. Αν έχει τη δύναμη να πει ότι δεν θα προχωρήσει το θέμα, να το πει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα δεν είναι αυτό αλλά ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα υποσχεθεί ότι θα το προχωρήσει και τελικά δεν θα το κάνει, «όπως τόσα άλλα πράγματα που έχει υποσχεθεί και δεν έχει κάνει τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, δεν έκρυψε ακόμη την αγανάκτησή του γι’ αυτό που σχεδιάζονται όπως ότι η μαρίνα Μανδρακίου περνάει στο υπερταμείο, όπως τον ενημέρωσε ο Δήμαρχος. Και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν; Αυτό δεν είναι εθνική κυριαρχία; Είναι δυνατόν, στην παραμεθόριο που απαγορευόταν να αγοράσει ο οποιοσδήποτε τον καιρό εκείνο ένα οικόπεδο για να κάνει ένα σπιτάκι, να δίνεις το Μανδράκι, τη μαρίνα, στην οποιαδήποτε Εταιρία θα δώσει τα περισσότερα λεφτά;».

Για την αξιολόγηση
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την αξιολόγηση, είπε με νόημα ότι «το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι ότι…προσπαθεί να πείσει τους οπαδούς της ότι διαπραγματεύεται»! »Αυτή η ιστορία, όμως, της διαπραγμάτευσης έχει και αυτή τα όριά της», συμπλήρωσε και θύμισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματευόταν επί έξι μήνες υποτίθεται για να μην μπούμε στο τρίτο μνημόνιο και τελικά, όπως λέει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, μπήκαμε στο χειρότερο μνημόνιο.

Έκτοτε-συνέχισε ο κ. Κρεμαστινός-η κυβέρνηση, προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται σκληρά αλλά, όσο καθυστερεί, τα μέτρα που έρχονται είναι δυσβάσταχτα. Διότι, υποτίθεται ότι αυτή η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει πέρυσι τέτοια εποχή και ένα χρόνο μετά ακόμα συζητάμε γι’ αυτό.

«Τι να αξιολογήσει; Αυτά τα μέτρα που ο ίδιος (σ.σ. ο πρωθυπουργός) υπέγραψε και δεν τα έχει εφαρμόσει και του λένε οι δανειστές, αν δεν τα εφαρμόσεις, λεφτά δεν πρόκειται να πάρεις», σχολίασε ακόμη και ανέφερε ότι, παράλληλα, η οικονομία σταματά, τα capital controls συνεχίζονται και οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν τράπεζες.

«Πώς μπορεί να στέκεται αυτή η κυβέρνηση ακόμα; Επειδή ο κ. Καμμένος θέλει να παραμένει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;», αναρωτήθηκε ο κ. Κρεμαστινός και παρέπεμψε στον πρώην Υπουργό, κ. Φίλη, που τα είπε για τη συγκυβέρνηση.

Πάντως, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει αξιολόγηση διότι θα είναι αθέτηση των μέτρων που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας», ενώ σχετικά με το ότι καθυστερεί είπε ότι είναι για να πείσει τον κόσμο ότι διαπραγματεύεται.

Διαβάστε ακόμη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου