Η ΔΕΗ αφαίρεσε τον μετρητή τον Μάιο, αλλά συνέχισε να τον χρεώνει!

Η ΔΕΗ αφαίρεσε τον μετρητή τον Μάιο, αλλά συνέχισε να τον χρεώνει!

Η ΔΕΗ αφαίρεσε τον μετρητή τον Μάιο, αλλά συνέχισε να τον χρεώνει!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Τη διαμαρτυρία του για άδικη και παράνομη χρέωση από την ΔΕΗ εκφράζει ο συνταξιούχος καθηγητής κ. Παντελής Κτενιάδης, που σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Διευθυντά
Στα μέσα Μαίου του 2016 η ΔΕΗ αυτοβούλως και χωρίς να με ενημερώσει άλλαξε τον μετρητή στο διαμέρισμά μου στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου, διότι, όπως μου δικαιολογήθηκαν αργότερα, δεν κατέγραφε ενδείξεις νυκτερινού τιμολογίου.

Αντί, όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος, να εκδώσει αμέσως εκκαθαριστικό λογαριασμό με την τελευταία ένδειξη του παλιού μετρητή και να συνεχίσει κατόπιν με τις ενδείξεις του νέου, τι έκανε:

Μου εξέδωσε λογαριασμό έναντι περιόδου 15/4-15/6/2016 (με ενδείξεις μόνο του παλαιού μετρητή), λογαριασμό πάλι έναντι περιόδου 16/6/-21/8/2016 (που ενώ θα έπρεπε να αναγράφει ενδείξεις του νέου μετρητή, δεν αναγράφει τελευταία ένδειξη, αλλά μόνο προηγουμένη ένδειξη 90186KWh στον κωδικό 11). Πού την βρήκαν;

ε χρεώνουν στις 21/8/2016 με ενδείξεις του παλιού μετρητή, που είχαν αφαιρέσει από τα μέσα Μαίου!

Στη συνέχεια μου εκδίδουν λογαριασμό περιόδου 15/4-16/10/2016 με ενδείξεις πάλι του παλιού μετρητή, που τον είχαν αφαιρέσει, και μάλιστα γράφουν προηγούμενη ένδειξη 89931KWh και τελευταία 90068KWh! Θαυμάστε τους, δοξάστε τους!

Όχι μόνο με χρεώνουν μέχρι 16/10/2016 με ενδείξεις μετρητή που είχαν αφαιρέσει από μέσα Μαίου του 2016, αλλά, προσέξτε, κατ αυτούς στις 16/10/2016 έχω καταναλώσει λιγότερο ρεύμα (90068KWh) από όσο στις 21/8/2016 που γράφουν 90186KWh και μάλιστα προηγούμενη ένδειξη, άγνωστο ποιάς ημερομηνίας!

Τελικά, κάποιος αποφάσισε να πάει να πάρει και τις μετρήσεις του νέου μετρητή. Και μου χρεώνουν από 17/10/-16/12/2016 2907KWh, όσο δηλαδή πράγματι έγραφε ο νέος μετρητής, μόνο που η κατανάλωση αυτή δεν έγινε το δίμηνο αυτό, αλλά από τα μέσα Μαίου που μπήκε ο νέος μετρητής μέχρι την ημερομηνία καταμέτρησης 16/12/2016.

Το αποτέλεσμα είναι να χρεώνομαι αδίκως και παρανόμως υπερβολικό ποσό, διότι με τόσο μεγάλη κατανάλωση, οι επιβαρύνσεις χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κλπ. είναι πολύ μεγάλες, και επίσης δεν έλαβαν υπόψη τα ποσά που έχω πληρώσει εν τω μεταξύ.

Εν ολίγοις, πέραν των άλλων τραγελαφικών και παρανόμων ενεργειών, μου χρεώνουν σε ένα δίμηνο ενέργεια που κατανάλωσα σε ένα εξάμηνο!

Διαμαρτυρήθηκα εγγράφως στις 20/1/2017 με πρωτοκολλημένες αιτήσεις τόσο στη ΔΕΗ όσο και στην ΔΕΔΔΗΕ. Και η μεν ΔΕΔΔΗΕ, προς τιμήν του κ. Σαρικά, στις 24/1/2017 προέβη σε διόρθωση των λογαριασμών μου, έστειλε τα νέα στοιχεία στη ΔΕΗ και με ενημέρωσε με email.

Η ΔΕΗ όμως, καμιά ενημέρωση! Και όχι μόνο αυτό! Προ 10ημέρου που πήγα στα κεντρικά για να ρωτήσω στη Γραμματεία τι γίνεται, ο υπάλληλος ασφαλείας μου απαγόρευσε την είσοδο διότι λέει, δεν επιτρέπεται να ενοχλώ τη Γραμματεία για τέτοιο ερώτημα. Και το χειρότερο ίσως:

Κανένα από τα τηλέφωνα του Διευθυντού και τα 10 τηλέφωνα του τηλεφωνικού κέντρου που μου έδωσε υπάλληλος της ΔΕΗ, δεν απαντούν στις επανειλημμένες κλήσεις μου!

Κατέφυγα επίσης προ 10ημέρου στην ιστοσελίδα dei.gr και έστειλα διαμαρτυρία με όλα τα στοιχεία. Καμία απάντηση.

Μέχρι στιγμής διαμαρτύρομαι και προσπαθώ να βρω το δίκιο μου με κόσμιο τρόπο, όπως αρμόζει σε κάθε αξιοπρεπή πολίτη. Αλλά η κατανόηση και η υπομονή έχουν τα όριά τους!
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Παντελής Κτενιάδης
Φυσικός
Συνταξιούχος καθηγητής

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη