Νέες συσκέψεις για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΡ

Νέες συσκέψεις για τα ζητήματα  της ΔΕΥΑΡ

Νέες συσκέψεις για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Σε προτεραιότητα τα θέματα από τον δήμαρχο

Συσκέψεων συνέχεια στη ΔΕΥΑΡ αφού τα θέματα που έχει ανοιχτά η Επιχείρηση αυτό το διάστημα είναι αρκετά και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος επιθυμεί να εστιάσει στον τομέα αυτό.

Έτσι, μετά τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου και αφορούσε στα έργα αλλά και το θέμα που ανέκυψε με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ κυρίως στις περιοχές Αταβύρου και Καμείρου, χθες πραγματοποιήθηκαν, επίσης, διαδοχικές συσκέψεις.

Συγκεκριμένα, και χθες, από το πρωί, ο Δήμαρχος μετέβη στη ΔΕΥΑΡ όπου μετείχε σε διάφορες συσκέψεις και έδωσε κατευθύνσεις, μέχρι το μεσημέρι.

Καταρχήν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα ανταποδοτικά έργα που θα εκτελέσει η ΔΕΗ στην Καταβιά, παρουσία του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη και με τη συμμετοχή του κ. Νιωτάκη από τη ΔΕΔΔΗΕ και υπηρεσιακών των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, τα έργα είναι έτοιμα για δημοπράτηση και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσουν να τα βγάζουν «στον αέρα». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση, το αποχετευτικό κτλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που ζήτησε ο Δήμαρχος είναι να προχωρήσουν γρήγορα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, όπως και…να μην σκάβεται το χωριό συνέχεια.

Για τους λογαριασμούς
Μετά τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, χθες υπήρξε νέα συνάντηση του κ. Πάλλα με τον κ. Τσίκκη για το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ σε ορισμένα χωριά, ειδικά στον Ατάβυρο και την Κάμειρο. Σημειώνεται ότι, την περασμένη Δευτέρα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα διευθετηθεί και τα λάθη διορθώθηκαν ενώ θα γίνουν και διευκολύνσεις.

Χθες, λένε οι πληροφορίες, αποφασίστηκε να στείλουν έγγραφο στους Προέδρους των χωριών που εντοπίστηκε το πρόβλημα με το οποίο η Δημοτική Αρχή και η Επιχείρηση θα τους ενημερώνουν για το τι πρέπει να γίνει, όπως καταγραφή των αγροτικών στεγάστρων στα κτήματα, ώστε να μην τα χρεώνει η Επιχείρηση ως επαγγελματικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη στις Φάνες σχετικά με τους λογαριασμούς, στην οποία αναμένεται να παραστούν μέλη της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ και ο κ. Πάλλας.

Προβληματισμός για την ύδρευση
Ένα άλλο θέμα που τους απασχόλησε είναι αυτό της ύδρευσης και στη συζήτηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος κ. Παρδαλός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανωλάκης καθώς και οι πρόεδροι της δ.κ. Έμπωνας κ. Καρνάβας και της τ.κ. Κρητηνίας κ. Αμβροσιάδης, όπως και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετό διάστημα, ο κ. Πάλλας έχει εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ύδρευση, που ταλαιπωρούν αρκετά χωριά και, όπως λένε οι πληροφορίες, θεωρεί ότι τα περισσότερο βρίσκονται «στο κόκκινο».

Χθες, λοιπόν, έγινε μία ενημέρωση και το επόμενο βήμα είναι η ΔΕΥΑΡ να ιεραρχήσει τα έργα στα χωριά που «πονάνε» περισσότερο στον τομέα αυτό. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς, αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψίες σε συγκεκριμένα χωριά ώστε να διαπιστώσει εάν το πρόβλημα που δημιουργείται είναι εξαιτίας της μείωσης των παροχών των γεωτρήσεων-αφού η στάθμη τους έχει πέσει πολύ λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας-ή οφείλεται σε διαρροές.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη