Με δέκα αθλήματα στα Island Games του Γκότλαντ η Ρόδος

Με δέκα αθλήματα στα Island Games του Γκότλαντ η Ρόδος

Με δέκα αθλήματα στα Island Games του Γκότλαντ η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Για αξιοπρεπή εμφάνιση η αποστολή του νησιού μας

Ανακοινώθηκε χθες από τους αρμόδιους η συγκρότηση της αποστολής για τα island games του 2017 που θα γίνουν στο Γκότλαντ της Σουηδίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν χθες πώς το νησί μας θα συμμετάσχει με την μικρότερη δυνατή αποστολή αποτελούμενη από αθλητές-τριες που θα πάρουν μέρος μόλις σε δέκα αθλήματα και καμιά από τις ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν από τους υπευθύνους της αποστολής τα εξής:
Με την συμμετοχή μόνο ατομικών αθλημάτων συγκροτείται η αποστολή της Ρόδου για τους αγώνες του αδελφού νησιού Γκότλαντ από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας αλλά και τη Ρόδο αποφασίστηκε το νησί μας να συμμετάσχει μόνο σε ατομικά αθλήματα στους 17ους αγώνες Island Games που διοργανώνει το Gotland για δεύτερη φορά.

Η πρώτη ήταν αυτή του 1999 όπου ήταν και η παρθενική για τη Ρόδο σε μια διοργάνωση που έγινε αδελφοποίηση της Ρόδου με το Σουηδικό νησί σε αθλητικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο. Προβλέπεται συνολικά από τα 24 νησιά να ξεπεραστεί ο αριθμός των 3.000 συμμετοχών, χωρίς βέβαια να σπάσει το ρεκόρ της Ρόδου που είναι 3.700 συμμετοχές.

Τα αθλήματα που δηλώθηκαν από την Ρόδο με την οριστική δήλωση αθλητών να είναι τον Απρίλιο είναι: ο Στίβος, η Τοξοβολία, η Ποδηλασία, το Γκολφ, η Σκοποβολή, η Κολύμβηση, το Πινγκ πονγκ, το Τένις, το Μπιτς βόλεϊ και το Τρίαθλο.

Επιδίωξη της αποστολής είναι η παρουσία του νησιού μας να είναι αξιοπρεπής, αλλά και εντυπωσιακή με τις επιδόσεις και την συγκομιδή μεταλλίων. Μέχρι χθες πάντως δεν είχε αναφερθεί ο αριθμός των μελών της αποστολής που αναμένεται να είναι το ίδιο μικρός όπως και το 2015

Για την οικονομική στήριξη της αποστολής ο Δήμος Ρόδου απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής, υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ήδη το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στηρίζει την αποστολή και αναζητούνται και άλλες τοπικές επιχειρήσεις για την στήριξη της αποστολής.

Οι ρυθμοί προετοιμασίας των διοργανωτών έχουν ήδη ανέβει με τις εγκαταστάσεις να χρειάζονται μόνο λεπτομέρειες και τους εθελοντές να έχουν μπει στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα με τους αγώνες η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τα Επιμελητήρια και η τοπική αυτοδιοίκηση του Γκότλαντ, διοργανώνει ημερίδα με προσκεκλημένους τους επιχειρηματικούς φορείς των νησιών που συμμετέχουν στον θεσμό Island Games με σκοπό την διεύρυνση των σχέσεων ανάμεσα στα νησιά και στόχο την ανάπτυξη. Περισσότερα για την διοργάνωση μπορεί να αντλήσει κανείς στο http://www.islandgames2017.com/

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης