Σημαντικό το έργο του πολιτιστικού συλλόγου Αγία Μαρίνα Παραδεισίου

Σημαντικό το έργο του πολιτιστικού  συλλόγου Αγία Μαρίνα Παραδεισίου

Σημαντικό το έργο του πολιτιστικού συλλόγου Αγία Μαρίνα Παραδεισίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Παρέδωσε 60 τόνους ιατρικοτεχνολογικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού στη διάρκεια του 2016

Εξήντα (60) τόνους ιατροτεχνολογικού –νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού και ιματισμού, παρέδωσε ο Σύλλογος “Αγία Μαρίνα Παραδεισίου”, στα νοσοκομεία και ιδρύματα του νομού μας και άλλων νομών της χώρας μας, ήταν ο απολογισμός της χρονιάς 2016, όπως ανέλυσε η πρόεδρος του συλλόγου “Αγία Μαρίνα” κ. Αναστασία Σταυριανού- Γεωργιάδη.

Η όλη εκδήλωση του συλλόγου πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική, με κάλαντα, με πολλές ευχές, και το κόψιμο της βασιλόπιτας.
Αναλυτικότερα η πρόεδρος του συλλόγου, κ Γεωργιάδη Αναστασία ανέφερε τα ακόλουθα:
Aγαπητά μέλη-αγαπητοί Συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας,
Εκ μέρους του Δ.Σ, σας καλωσορίζω στο κόψιμο της πίτας μας και στον απολογισμό της χρονιάς.
Εύχομαι ολόψυχα ο ερχομός του νέου χρόνου, να προσφέρει σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, αγάπη, ευτυχία και κάθε καλό για όλους σας.
Αγαπητοί φίλοι, ζούμε ομολογουμένως σε μια δύσκολη εποχή. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στον τόπο μας. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία απειλεί την κοινωνική μας συνοχή που υπονομεύει το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Ο Σύλλογός μας, με τις μικρές του δυνατότητες και στο όριο του εφικτού, με τις δράσεις μας τις συνέργειες και τις συνεργασίες με όλους τους φορείς του νησιού μας προσπαθούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη σπίθα της ελπίδας. Eλπίζουμε ότι όλοι ενωμένοι μακριά από σκοπιμότητες θα αντιπαλέψουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Δεν θέλαμε να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας μόνο στη Ρόδο.
Στη Ρόδο, όπως αναφέρει ο Όμηρος, έβρεξε χρυσή βροχή,
Ζούμε σ’ έναν τόπο πλεονεκτικό τόσο ζηλευτό, τόσο όμορφο, και είμαστε προνομιούχοι που έτυχε να κατοικούμε σ’ αυτό το ευλογημένο νησί.
Η Ρόδος δέχεται εσωτερικό τουρισμό από όλη την Ελλάδα, και φεύγουν οι επισκέπτες μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας.
Ο σύλλογός μας, θέλει να α­γκαλιάσει όλους τους Έλληνες, που μας έχουν ανάγκη. Δεν θέλουμε να μας θυμούνται μόνο τουριστικά – αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους τους Έλληνες - θέλουμε να μας ξεχωρίοζυν - εμάς τους Ρόδιους - περισσότερο για την ανθρωπιά μας. Γιατί αυτό ξεχωρίζει τη Ρόδο, οι άνθρωποί της.
Θέλουμε να γνωρίζουν ότι δεν τους βλέπουμε σαν αριθμούς και τουριστικά νούμερα. Αλλά ότι είμαστε δίπλα τους, όταν χρειαστεί, και κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα υγείας.
Ας μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη των προγόνων μας, ας αποβάλλουμε αυτό το σύνδρομο. Στις δυσκολίες θα πρέπει όλοι μαζί να προσφέρουμε. αυτό που μπορεί ο καθένας για όλους.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε κοντά μας, όλους εσάς τα μέλη και τους φίλους μας. Ο Σύλλογός μας – σ΄αυτή την πραγματικά δύσκολη χρονική στιγμή – καταφέρνει να είναι από τους πρωτοπόρους Συλλόγους του νησιού μας και να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.
Μια 8ετής προσπάθεια αναβάθμισης του Συλλόγου μας γίνεται πράξη μέσα από διαρκείς δράσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των απλών μελών μας.
Σ΄αυτές μας τις προσπάθειες έχουμε συμμάχους όλους εσάς. Πέραν όμως από τη βοήθειά σας έχουμε συμπαραστάτες και οικονομικούς χορηγούς ,
Την “Αttica group”, “Blue star ferries” και ιδιαιτέρως την Χριστίνα Γρηγορά, την συγχωριανή μας, για την πολύ μεγάλη βοήθειά της στον Σύλλογό μας, την Seaways των Κυκλάδων και τον κο Γιώτη - γενικό διευθυντή της εταιρείας, την “Τσιρίκος Μεταφορική Ρόδου”, την εταιρεία “ΠΑΤΛΑΚΑΣ Ανατλικών-Βορείων Νήσων Σάμου-Λέσβου”.

Ευχαριστούμε επίσης για την συνεργασία τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα ΜΜΕ. Το “Θάρρι”, που καλύπτει την σημερινή μας εκδήλωση, αλλά και απλά μέλη που αθόρυβα μας βοηθούν σε κάθε μας προσπάθεια.
Σε όλους τους προαναφερθέ­ντες αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και είναι φωτεινά παραδείγματα άξια προς μίμηση. Το Δ.Σ του Συλλόγου μέσω εμού τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του. .

• Τα πεπραγμένα
του Συλλόγου μας
Στο χρόνο που πέρασε ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε στο σύνολό του, τους στόχους που είχε θέσει αναπτύσσοντας ποικίλες δραστηριότητες κυρίως Κοινωνικού και Πολιτιστικού-και Περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Εν συντομία:
1) Πραγματοποιήσαμε τοπικές εκδρομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
2) Πήραμε πρωτοβουλία για την δεντροφύτευση στην είσοδο του χωριού μας και αεροδρομίου.
3) Μοιράσαμε μικρούς άρτους της Αγίας Μαρίνας στον κόσμο.
4) Δωρίσαμε βιβλία σ’ όλους τους αριστεύσαντες και εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο Πολιτιστικό φεστιβάλ της Αγίας Μαρίνας.
5) Μοιράσμαε μεγάλη ποσότητα ειδών προσωπικής υγιεινής σε ηλικιωμένους.
6) Παραχωρήσαμε ορθοπεδικά είδη σε ΑΜΕΑ, με κινητικά προβλήματα.
7) Βραβεύσαμε δύο εθελοντικές ομάδες, τον Ερυθρό Σταυρό και το 3ο Σύστημα Προσόπων Παραδεισίου, για το έργο τους και την αγάπη τους προς τον άνθρωπο. Και εδώ στέκομαι για να τονίσω ότι:

Αγάπη για τον άνθρωπο τρέφω μονάχα όταν ψάχνω τους τρόπους και τα μέσα που θα τον καταστήσουν ικανό να ξαναπροσφέρει στην κοινωνία μας, να γίνει και πάλι ενεργός πολίτης, να καταφέρει να εργαστεί, να βρει ο ίδιος τα μέσα για να επιβιώσει. Βοηθώ, λοιπόν, κάποιον όταν συμβάλλω με τις ενέργειές μου να νιώσει χρήσιμος και ωφέλιμος και όχι όταν καλλιεργώ και συντηρώ ένα κλίμα εξάρτησης και αιώνιας ευγνωμοσύνης.
Η Πολιτεία, συχνά, μας έχει αποδείξει ότι αναζητεί πολίτες πελατειακά εξαρτώμενους, που θα ξεροσταλιάζουν έξω από το πολιτικά τους γραφεία για να πάρουν μια ευνοϊκότερη θέση κάπου, που θα ζητανιανεύουν κάτι που κατ’ ουσίαν δικαιωματικά τους ανήκει.
• Ας δραστηριοποιηθεί, λοιπόν, η Πολιτεία στο δρόμο της “αξιοποίησης” αυτών των εθελοντικών και κοινωνικών ομάδων, της ενεργοποίησης και της δραστηριοποίησής τους.
8) Τα Χριστούγεννα παραδώσαμε στον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κο Βεργίδη, 150 βαλίτσες, με μωρουδιακά ρούχα-κουβερτούλες, είδη υγιεινής, για φτωχές οικογένειας για νεογέννητα.
9) Επίσης, σαν δώρο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδώσαμε πριν λίγες μέρες στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων (αντίσοτιχο με τα Κολύμπια τα δικά μας) και στο γηροκομείο Κιλκίς 6,5 τόνους νοσοκομειακό εξοπλισμό. Με κυρίαρχα ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια, ειδικά φορεία τροχήλατα για το μπάνιο τους και πλήθος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής οι γέροντες στη δύση της ζωής τους. Οι γέροντες αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Και θα τα προσφέρουμε όσο μπορούμε με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας συμπαράσταση.
10) Βοηθήσαμε για την καλύτερη λειτουργία των Νοσοκομείων, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο των ιατρών και νοσηλευτών, για την καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς.
Βοηθήσαμε τα νοσοκομεία Ρόδου-Κω-Καλύμνου-Σάμου-Λέσβου-Κιλκίς και τα Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων και ΑΜΕΑ Ρόδου-Κολύμπια και Κιλκίς με σχεδόν 60 τόνους, ναι 60 τόνους, νοσοκομειακού- ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού- νοσοκομειακά αναλώσιμα - νοσοκομειακό ιματισμό- και τόσα άλλα νοσοκομειακά βοηθήματα.

Παραδώσαμε επτά (7) νοσοκομειακούς υπερηχοτομογράφους, 10 καρδιογράφους, 4 απινιδωτές, 215 ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια βαρέων τύπου, 25 ειδικά νοσοκομειακά εξεταστικά κρεβάτια, 2 ειδικές πολυθρόνες ΩΡΛ, 10 φορεία, 210 αναπηρικά καρότσια, 170 τροχήλατα πι, 100 ειδικές νοσοκομειακές καρέκλες ντους, 120 ειδικά καθίσματα αναπήρων για τουαλέτα, 580 ζευγάρια πατερίστες, 20 κιβώτια με πιεσόμετρα και όλα τα εξεταστικά εργαλεία, χειρουργικά εργαλεία, εργαλεία ενδοσκόπησης λιθοτριψίας, θερμοκοιτίδες, ειδικά τραπέζια, γυναικολογικής κλινικής και για τα μωρά, πολλά κιβώτια με αντιδραστήρια αιματολογικά, 16 τόνους νοσοκομειακό ιματισμό, αναλώσιμα, πάμπερς, μικροσυσκευές όπως οξύμετρα κ.λπ. ιατρικές και νοσηλευτικές στολές, ιατρικά παραβάν, νοσοκομειακούς κλιβάνους αποστείρωσης, ανοξείδωτα τροχήλατα τραπέζια Πρώτων Βοηθειών και τόσα άλλα.

Από όλα τα νοσοκομεία και ιδρύματα πήραμε ευχαριστήριες επιστολές, επιστολές ευγνωμοσύνης.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στα Σουηδικά νοσοκομεία. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς τους Σουηδούς φιλέλληνες φίλους μας και συνεργάτες.
Βάλαμε κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς στόχους και τους πιάσαμε. Βάλαμε τον πήχυ πρόνοιας των νοσοκομείων μας πολύ ψηλά και τα καταφέραμε.

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων