Υπόθεση μαστροπείας 17χρονης θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Υπόθεση μαστροπείας 17χρονης θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Υπόθεση μαστροπείας 17χρονης θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 485 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι

Με την υπόθεση μαστροπείας που είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, θα ασχοληθεί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στην επόμενη συνεδρίασή του.

Η υπόθεση αφορά μία 17χρονη (τότε) κοπέλα η οποία εκδιδόταν, για τρεις μήνες, με τη θέλησή της έναντι αμοιβής την οποία «μοιραζόταν» με τους τρεις υπεύθυνους του καταστήματος όπου «απασχολούνταν».

Πρόκειται για τον 52χρονο ιδιοκτήτη μπαρ στο οποίο εργαζόταν η ανήλικη, τον 45χρονο υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος και τη 51χρονη η οποία φέρεται ως το άτομο που «εισέπραττε» τα χρήματα από την 17χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για:

- μαστροπεία ανηλίκου κατά συναυτουργία με απατηλά μέσα και με προσφορά και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων κατ’ εξακολούθηση
- παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (για την κάμερα)

- παράβαση του προεδρικού διατάγματος 62/98 περί νυκτερινής εργασίας ανηλίκου.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση αυτή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον Νοέμβριο του 2015 και τους επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης, τις οποίες θα επιχειρήσουν να μειώσουν ή να «εξαφανίσουν» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) στις 13 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο για όλες τις κατηγορίες και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκιση 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ, ενώ τον 45χρονο και την 51χρονη τους καταδίκασε για μαστροπεία ανηλίκου κατά συναυτουργία και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50000 ευρώ στον καθένα.

Η έφεση για τους κατηγορούμενους έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού ότι στο μπαρ του 51χρονου εκδίδεται επ’ αμοιβή νεαρή γυναίκα.

Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου 2011 στη μία και μισή τα ξημερώματα ένας αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα όπου συναντήθηκε με την ανήλικη κοπέλα και της είπε ότι θα ήθελε να συνευρεθούν ερωτικά μαζί. Η 17χρονη δέχτηκε και τον μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο υπόγειο του κτιρίου όπου ο αστυνομικός – πελάτης της έδωσε 100 ευρώ, ως αντίτιμο για τα όσα … θα επακολουθούσαν.

Η ανήλικη πήρε τα χρήματα και τα έδωσε στην 51χρονη, ενώ ο 45χρονος εν γνώσει του οποίου γίνονταν οι ερωτικές συνευρέσεις σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσε την εξωτερική κάμερα που λειτουργούσε στο κατάστημα προκειμένου να παρακολουθείται ο εξωτερικός χώρος.

Κατά την «έφοδο» των αστυνομικών συνελήφθησαν ο 52χρονος ιδιοκτήτης, ο 45χρονος υπεύθυνος λειτουργίας και η 51χρονη που πήρε τα χρήματα, ενώ στην ταμειακή μηχανή του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 545 ευρώ μέσα στο οποίο υπήρχε και το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που έδωσε ο αστυνομικός στην κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα εργαζόταν και 32χρονη Ρουμάνα η οποία δεν είχε άδεια εργασίας.

«Εκδιδόμουν με τη θέλησή μου»
Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κοπέλα δήλωσε πως είχε φύγει από το σπίτι της με τη θέλησή της και πως η ίδια αποφάσισε να «δουλέψει» στο κατάστημα του 52χρονου. Αυτό έγινε για περίπου τρεις μήνες και τους «πελάτες» τους διάλεγε από τους θαμώνες του καταστήματος. Από κάθε έναν δε από αυτούς με τους οποίους συνευρίσκονταν ερωτικά λάμβανε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, από τα οποία τα 50 ευρώ κρατούσε η ίδια και τα υπόλοιπα τα έπαιρνε το κατάστημα!

Ο αριθμός των «πελατών» μπορούσε να είναι από 3 έως και 6 κάθε μέρα και η … απασχόληση της ανήλικης ήταν «full time» αφού «εργαζόταν» σε καθημερινή βάση!
Σημειώνεται ότι ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της 17χρονης (εκδιδόμενη χωρίς άδεια) όμως η δικογραφία για αυτήν διαχωρίστηκε προκειμένου να εξεταστεί από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

«Μας ξεγέλασε»
Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο και Μανώλη Κουτσούκο οι τρεις κατηγορούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν αρνηθεί τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν «θύματα» της ανήλικης κοπέλας, η οποία τους απέκρυψε την πραγματική της ηλικία και εμφανίστηκε ότι είναι 19 ετών και έχει ανάγκη να δουλέψει.

Οι ίδιοι θεώρησαν ότι αυτό ήταν αλήθεια, καθώς καταγόταν και από την περιοχή μας, ενώ διευκρίνισαν ότι η πρόσληψή της έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή τους και όχι τρεις μήνες πριν όπως η ίδια η ανήλικη είχε καταθέσει.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους εξής όρους:
Ο 52χρονος καταβολή εγγυοδοσίας 3000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ο 45χρονος απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η 51χρονη απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών