Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση των «Πηγών Καλλιθέας»

Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση των «Πηγών Καλλιθέας»

Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση των «Πηγών Καλλιθέας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση ώστε το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ως μία από τις πιστοποιημένες ιαματικές πηγές Ελλάδος, αναμένεται να ετοιμάσει άμεσα η ΔΕΡΜΑΕ, μετά τη σχετική ενημέρωση που έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των ιαματικών πηγών, και στην οποία το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας κ. Βασίλης Ψυλλάκης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση, έγινε ενημέρωση στα μέλη από την ειδική γραμματέα για τη διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών, κα Ευγενία Φωτονιάτα, καθώς και άλλα στελέχη του Υπουργείου.

Η ενημέρωση αυτή αφορούσε στο κατά πόσο μπορούν να ενταχθούν πιστοποιημένες ιαματικές πηγές στα προγράμματα του ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση και την αξιοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση από αυτά ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να αυξηθεί. Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος έχει 130 μέλη ωστόσο δεν είναι όλες οι πηγές πιστοποιημένες.

Σε δηλώσεις του στη «Ρ», ο κ. Ψυλλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από το Υπουργείο Τουρισμού φαίνεται να “τρέχουν” το θέμα της αναβάθμισης και της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.

Επίσης, κατά την ενημέρωση που έγινε, τονίστηκε ότι μόνο οι πηγές που ανήκουν στους Δήμους μπορούν να υποβάλουν πρόταση και όχι αυτές που ανήκουν στις Επιχειρήσεις τους. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η ΔΕΡΜΑΕ διαχειρίζεται μόνο το εμπορικό κομμάτι του Μνημείου το οποίο ανήκει στο Δήμο.

Έτσι, άμεσα, η Εταιρεία πρέπει να ξεκινήσει «αγώνα δρόμου» για τις περιβαλλοντικές μελέτες, τις αδειοδοτήσεις, την προκήρυξη κτλ.

Τέλος, σημαντική για την αξιοποίηση των «Πηγών» θεωρείται και η ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης ο οποίος ήταν, επίσης, παρών στη συνεδρίαση, και σύμφωνα με την οποία εγκαινιάζεται μία συνεργασία του φορέα με τον Σύνδεσμο με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας, βάσει σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη ΔΕΡΜΑΕ για τις «Πηγές Καλλιθέας» μια και ο ιατρικός τουρισμός έχει ολοένα και περισσότερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στις πλέον προηγμένες χώρες καλύπτουν αυτό το είδος τουρισμού για τους ασφαλισμένους τους.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...