Κοπή της βασιλόπιτας του αναγνωστηρίου Καλύμνου “Αι Μούσαι”

Κοπή της βασιλόπιτας του  αναγνωστηρίου Καλύμνου “Αι Μούσαι”

Κοπή της βασιλόπιτας του αναγνωστηρίου Καλύμνου “Αι Μούσαι”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 186 ΦΟΡΕΣ

Το βράδυ της Κυριακής, 19 τρέχοντος, το Αναγνωστήριο έκοψε τη βασιλόπιτά του. Την ευλόγησε ο Μητροπολίτης μας κι έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά στη διοίκηση και στα μέλη του ιδρύματος.

Επειδή η πρώτη συνάθροιση των μελών των «ΜΟΥΣΩΝ» κάθε έτους λογίζεται και ως τακτική Γενική Συνέλευση (αυτό ορίζεται στο καταστατικό), ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία: Απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης για το 2016 από τον γραμματέα κ. Γιάννη Θεοφιλίδη, Οικονομικός Απολογισμός από τον ταμία κ. Παναγιώτη Πιζάνια και Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Χειλά.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο «ΑΘΑΝΑΣΙΑ». Προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος και ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο του.

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Σπούδασε Οικονομικές, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Έχει γράψει πολλά δοκίμια και αρθρογραφεί σε περιοδικά Τέχνης, Πολιτισμού και σε πολλές εφημερίδες.

Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων Ρόδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, μέλος του Ολοσοφικού Συνδέσμου Ελλάδος, μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και της μεγάλης του αδυναμίας, της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

Έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές:
Ανθρώπινες στιγμές
Συνηθισμένοι άνθρωποι
Και τα μυθιστορήματα:
Στάση ζωής, εκδ. Ελληνικά Γράμματα
Άγγελος, μια ζωή σαν παραμύθι, εκδ. Ελληνικά Γράμματα
Ο κήπος της Εδέμ, εκδ. Φυτράκη
Ραδιόφωνο λυχνάρι, εκδ. Φυτράκη

Τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων του τα έχει εκχωρήσει στη Δωδεκανησιακή Μέλισσα.
Ο συγγραφέας γοήτευσε το ακροατήριο, αναλύοντας με τρόπο γλαφυρό τις κοινωνικές, φιλοσοφικές και θεολογικές του αναζητήσεις που προσεγγίζουν αυτή τη δύσκολη διαχρονικά έννοια από κάθε πλευρά, αυτή της αθανασίας, μια έννοια με την οποία καταπιάστηκαν μεγάλοι μύστες και φωτισμένοι διανοητές της ανθρωπότητας.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του ο συγγραφέας καταθέτει συμπυκνωμένη τη δική του προσέγγιση. Αντιγράφουμε τον επίλογο, την κατακλείδα αυτής της μεστής σε νοήματα περίληψης.
[…} Η Αθανασία είναι το άυλο βιβλίο της αναζήτησης στον απόηχο της πορείας μας πάνω στην ατραπό της εξέλιξής μας, η γνώση που ξεκινά από την πρώτη μέρα που ανοίγουμε τα μάτια μας στον κόσμο της ύλης.

Ο χρόνος της ζωής μας ως τμήμα της αιωνιότητας είναι απειροελάχιστος. Σημασία έχει ν΄ ανακαλύψουμε προς ποιο ανθρώπινο ή θεϊκό μέλλον πορευόμαστε».
Ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα