Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το Πολυδύναμο Ιατρείο της Τήλου

Επίκαιρη ερώρηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος, Τάσσος προς τον υπουργό Υγείας, για το Πολυδύναμο Ιατρείο της Τήλου.

Αναλυτικά:

Η κατάσταση στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από το 2012 και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων  το  Ιατρείο της Τήλου δεν έχει μόνιμο προσωπικό, οι κάτοικοι μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα  τελείως χωρίς γιατρό ή οι αρμόδιοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με απόσπαση προσωπικού από άλλες τραγικά υποστελεχωμένες μονάδες υγείας.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης συνεχίζεται σε βάρος της υγείας των κατοίκων, την ίδια ώρα που  σε κάποιες περιπτώσεις οι συνέπειες από την έλλειψη γιατρού είναι οδυνηρές.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτελεί για τους κατοίκους του νησιού, το τελευταίο τραγικό περιστατικό, όταν τραυματίας με εκτεταμένα σοβαρά εγκαύματα, έμεινε αβοήθητος με αφόρητους πόνους, χωρίς παυσίπονη ένεση για δύο μέρες, επειδή το ιατρείο δεν διέθετε, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου με πλοίο της γραμμής. Η μεταφορά του τραυματία ήταν αδύνατον να γίνει με άλλο μέσο λόγω καιρικών συνθηκών.

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στα νησιά μας και οι φιέστες που διοργανώνονται, δεν είναι παρά απροκάλυπτη κοροϊδία, στάχτη στα μάτια των νησιωτών γιατί τα δικά της τα μάτια είναι μονίμως στραμμένα στα  κρίσιμα για το κεφάλαιο μέτωπα που απαιτούν ακόμα πιο αιματηρές περικοπές στις κοινωνικές ανάγκες.

Η υποστελέχωση, η έλλειψη υγειονομικού υλικού, οι δυσκολίες στη διακομιδή επειγόντων περιστατικών από τα μικρά νησιά σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, κάνουν τη ζωή των κατοίκων των μικρών νησιών τρομερά δύσκολη, ανασφαλή, επικίνδυνη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

Άμεσα να στελεχωθεί πλήρως το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων και τη δομή των προσφύγων στο νησί.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι προσωρινές λύσεις με αποσπάσεις προσωπικού από άλλες μονάδες και οι συμβάσεις με ΜΚΟ και να λυθεί οριστικά και άμεσα η στελέχωση του ΠΠΙ.

Ο βουλευτής
Σταύρος Τάσσος