Μέχρι τις 8 Μαρτίου πρέπει να απομακρυνθούν τα σκάφη

Μέχρι τις 8 Μαρτίου πρέπει  να απομακρυνθούν τα σκάφη

Μέχρι τις 8 Μαρτίου πρέπει να απομακρυνθούν τα σκάφη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1106 ΦΟΡΕΣ

Προθεσμία μέχρι τις 8 Μαρτίου έδωσε το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου στους ιδιοκτήτες σκαφών για να τα απομακρύνουν από το καρνάγιο, καθώς θα υλοποιηθούν έργα ανάπλασης και αποκατάστασης στην περιοχή.

Η υπηρεσία τοποθέτησε στα σκάφη ειδικά αυτοκόλλητα προς ενημέρωση των ιδιοκτητών αφήνοντας περιθώριο 15 ημερών για να τα μεταφέρουν από τους χώρους στους οποίους βρίσκονται.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίστηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του ταμείου, υπάρχουν 110 στην περιοχή που θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα οποία τα 68 έχουν χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένα. Για όσα υπήρχαν στοιχεία από το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου, ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες τους.

Πάντως όπως τόνισε ο πρόεδρος Μιχάλης Χριστοδούλου, επειδή ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και σκάφη που σύντομα θα «πέσουν στη θάλασσα» οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κάνουν μία συνεννόηση με το ταμείο για να πάρουν παράταση της προθεσμίας.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση η μελέτη που αφορά την αναβάθμιση των λιμένων και συγκεκριμένα της Κολώνας της Ακαντιάς και του εμπορικού λιμανιού, έχει ήδη σταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και μάλιστα έχει λάβει γνώση και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σε ό,τι αφορά το νέο καρνάγιο, θα γίνει διεθνής διαγωνισμός ενώ θα προχωρήσει και η ανέλκυση των πέντε ναυαγίων που υπάρχουν στην περιοχή. Ο χώρος όπως είναι γνωστό έχει καθαριστεί και έχουν απομακρυνθεί τα 25 παραπήγματα που υπήρχαν εκεί και στέγαζαν οικογένειες αθίγγανων.

Παράλληλα στη χτεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο δικηγόρος του λιμενικού ταμείου για να το εκπροσωπήσει στη συζήτηση που θα γίνει για την προσφυγή σχετικά με το πρόστιμο στο λιμενικό καταφύγιο Φανών.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης όσοι παρκάρουν εντός της μαρίνας στο Μαντράκι θα καταβάλλουν εισιτήριο ενώ στους ιδιοκτήτες των σκαφών που βρίσκονται εκεί θα επιβληθεί συμβολικό αντίτιμο.

Στην είσοδο θα τοποθετηθεί ειδική μπάρα η οποία θα λειτουργήσει πριν την τουριστική περίοδο και αφού τοποθετηθεί το ειδικό λογισμικό που χρειάζεται. Σημειώνεται ότι εντός της μαρίνας υπάρχουν περίπου 70 θέσεις στάθμευσης.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου