Ο πολιτικός και η κρίση του πολίτη

Ο πολιτικός και η κρίση του πολίτη

Ο πολιτικός και η κρίση του πολίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 146 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιώργος Νικολής

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα κάποιου είδους επιθέσεις που δέχεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Όταν ένας ηγέτης βρίσκεται στην κορυφή, είναι φυσιολογικό να δέχεται επιθέσεις, ασχέτως αν είναι και επιτυχημένος στο έργο του διότι από ότι έχω καταλάβει σε αυτόν τον τόπο, η ζήλεια που υπάρχει για ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι στο έργο τους, είναι αρκετή αυτή η ζήλεια για να κάνουμε και εξαγωγές και έχω και προσωπικές εμπειρίες και ως πρώην πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου.

Ένας από τους λόγους που αυτό το νησί η Ρόδος, που έχει κολλήσει στην απραξία και στην υποβάθμιση και δυσκολεύεται να πάει μπροστά, είναι διότι ικανοί άνθρωποι που έχουν ιδέες και διάθεση προσφοράς υποβαθμίζονται και δέχονται και πόλεμο αντί να έχουν στήριξη και ένας βασικός παράγοντας είναι η ζήλεια, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, όποιον δεν μπορείς να τον φτάσεις προσπαθείς με κάθε τρόπο να τον μειώσεις. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος έχει βάλει υψηλούς στόχους από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του και όταν βάζεις υψηλούς στόχους είναι φυσιολογικό να έχεις και απαιτήσεις ειδικά από τους στενούς σου συνεργάτες ώστε να μπορέσεις με την συμμετοχή τους να εκπληρώσεις αυτούς τους στόχους.

Σε μια εποχή που η χώρα μας και με τα διαφόρου είδους λάθη που έγιναν ειδικά τα τελευταία χρόνια, μαστίζεται από ίσως την δυσκολότερη οικονομική και κοινωνική περίοδο μετά την μεταπολίτευση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα αξίζουν τον θαυμασμό και την στήριξή μας αν αναλογιστούμε κάτω και από τις αντίξοες συνθήκες που αγωνίζεται και αυτά που έχει καταφέρει είναι αποτελέσματα μεθοδικής και σκληρής προσπάθειας, μια προσπάθεια που βάζει σε δοκιμασία και τους ίδιους τους στενούς του συνεργάτες.

Όμως ούτε ο Περιφερειάρχης είναι αλάνθαστος, άλλωστε το ουδείς αλάνθαστος ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση αλλά ούτε και οι στενοί του συνεργάτες είναι αλάνθαστοι και η επιτυχία ενός ηγέτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα και ικανότητές του αλλά και από τους συνεργάτες που τον πλαισιώνουν. Ένας ολοκληρωμένος ηγέτης είναι επίσης αυτός που δεν ξεχνά και ποιοι τον έκαναν ηγέτη, διότι χωρίς την στήριξη του λαού, των ψηφοφόρων του, μερικοί από αυτούς έχουν κάνει και εθελοντικό αγώνα προεκλογικά ώστε να κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Χατζημάρκος δεν θα ήταν σήμερα Περιφερειάρχης και ούτε θα αποκτούσε τους τίτλους που έχει αποκτήσει αλλά ούτε και θα του δινόταν η δυνατότητα να βρεθεί εκεί που βρίσκεται ως Περιφερειάρχης και να παράγει το έργο που παράγει.

Στο θέμα αυτό δυστυχώς υστερεί ο κ. Χατζημάρκος διότι δεν έχει δείξει την ανάλογη συμπεριφορά και τον σεβασμό που πρέπει ειδικά σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνιστήκαν για να είναι σήμερα περιφερειάρχης και αυτό φτάνει μέχρι το σημείο της αχαριστίας, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετούς αιρετούς, μόλις πάρουν την ψήφο του πολίτη, μετά γεια σας, θα σας ξαναδώ στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα διότι υπάρχουν και αυτοί που δεν ξεχνούν γι’ αυτό θα ήθελα και δημοσίως να προτείνω στον κ. Περιφερειάρχη μας εκτός από τις συμμετοχές του σε διαφόρου είδους εκδηλώσεις, πανηγύρια και πίτες, να κάνει και μερικές περιοδείες στο λίγο χρόνο που διαθέτει ώστε να συναντήσει και τους απλούς πολίτες στην πραγματική καθημερινότητά τους, εκτός των κοσμικών και γιορτινών εκδηλώσεων διότι όλοι οι πολίτες και ψηφοφόροι του δεν συμμετέχουν σε πανηγύρια και πίτες ούτε σε συναυλίες και χορούς και είναι ο πολίτης που ψηφίζει τον πολιτικό και όχι ο πολιτικός τον πολίτη, και είναι ο πολιτικός που στο τέλος της θητείας του θα απολογηθεί στον πολίτη και όχι ο πολίτης στον πολιτικό και οι πολίτες δεν είναι έμμισθο προσωπικό της Περιφέρειας ούτε και εκλεγμένοι συνεργάτες του για να έχει απαιτήσεις προς αυτούς ο Περιφερειάρχης μας.

Αντιθέτως είναι οι πολίτες/ψηφοφόροι που κρίνουν και έχουν απαιτήσεις από την περιφερειακή αρχή και μια από αυτές τις απαιτήσεις είναι να μην ξεχνά αυτούς που με την ψήφο τους του έδωσαν την διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ένας ολοκληρωμένος πολιτικός δεν είναι αυτός που παράγει μόνο έργο, αλλά και αυτός που δεν ξεχνά αυτούς που τον ψήφισαν. Περισσότερη ανθρώπινη ευαισθησία λοιπόν στους πολίτες διότι οι άνθρωποι δεν είναι άψυχα προϊόντα, ούτε γέφυρες, ούτε πίτες και ούτε πανηγύρια, οι άνθρωποι έχουν αισθήσεις, κρίση, απαιτήσεις, γνώσεις, υπερηφάνεια και λόγο. Ας ελπίσουμε λοιπόν σε μια πιο ανθρώπινη ευαισθησία προς τον απλό πολίτη στο μέλλον από πλευράς του περιφερειάρχη μας.

Κλείνω με ένα ρητό, ενός αρχαίου έλληνα φιλοσόφου «Δεν χρειάζομαι τους φίλους, αυτούς που ακολουθούν κάθε νεύμα του κεφαλιού μου, αυτό το κάνει καλύτερα η σκιά μου » διότι οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που τολμούν και σου επισημαίνουν και τα λάθη σου και είναι συνήθως αυτοί που είναι έξω από τον κύκλο, διότι αυτοί που είναι έξω από τον κύκλο τον βλέπουν καλύτερα και στο σύνολό του πάρα αυτούς που είναι μέσα στον κύκλο, διότι μέσα στον κύκλο, όπως και να γυρίσεις πάντα θα υπάρχει μια πλευρά που δεν μπορείς να την δεις, όταν όμως είσαι έξω από τον κύκλο τότε μπορείς και τον βλέπεις ολόκληρο και καθαρότερα και ένα παράδειγμα έδωσα και σε αυτό μου το άρθρο πιστεύοντας στην θετική ενεργεία του παραδείγματος διότι υπάρχει η κακόβουλη και υπάρχει και η καλόβουλη κριτική και εδώ είναι η καλόβουλη κριτική και αυτή είναι μια προσπάθεια προστασίας της πολιτικής πορείας του περιφερειάρχη μας διότι ούτε αυτός μπορεί να δει όλο τον κύκλο, διότι βρίσκεται μέσα στον κύκλο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B