Άλλο κι αυτό: Αντί των ισχυουσών αντικειμενικών τιμών ακινήτων, ο πιστοποιημένος εκτιμητής

Άλλο κι αυτό: Αντί των ισχυουσών αντικειμενικών τιμών ακινήτων,  ο πιστοποιημένος εκτιμητής

Άλλο κι αυτό: Αντί των ισχυουσών αντικειμενικών τιμών ακινήτων, ο πιστοποιημένος εκτιμητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Είναι βέβαιον ότι όταν μια οικονομία δεν βαδίζει σωστά, τότε οι φωστήρες καθηγητές οικονομολόγοι, φαντάζονται οτιδήποτε, σχεδιάζουν στον αέρα, το βλέπουμε καθημερινά, αφού τίποτε δεν βελτιώνεται, απλά δηλώσεις, ανακοινώσεις, ασυνάρτητες μελέτες χωρίς αποτέλεσμα, ερασιτεχνικοί πειραματισμοί, δεν διδάσκονται από το παρελθόν.

- Ένας επιτυχημένος θεσμός, αυτός που αναφέρεται στην ισχύ του νόμιμου και συνταγματικού Νόμου της εφαρμογής των αντικειμενικών τιμών-αξιών των ακινήτων δια κάθε συμβολαιογραφική πράξη, αγοράς, πώλησης, μεταβίβασης, γονικών παροχών, που έφερε ειρήνη και αποτέλεσμα μεταξύ φορολογουμένου και φορολογικής Αρχής, που εξαφάνισε την πιθανή διαπλοκή, έρχονται σήμερα οι σύμβουλοι να προτείνουν την κατάργησίν τους, και να εφαρμόσουν σύστημα από το βεβαρημένο παρελθόν, τον πιστοποιημένο εκτιμητή, με άλλη επιβάρυνση που θα βολέψει κάποιους, όπως με την ισχύουσα υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων.

- Πάντως είναι αξιοπερίεργο, είναι απορίας άξιον, ότι λέει αδυνατούν οι φωστήρες σύγχρονοι καθηγητές, σύμβουλοι, οικονομολόγοι, να φτιάξουν, να εφαρμόσουν ένα απολύτως δίκαιο σύστημα το οποίο θα αναπροσαρμόζεται σε 3μηνη ή 6μηνη βάση, μία σκέψη εξ αρχής λανθασμένη, αφού ποτέ και σε καμμία περίπτωση οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων δεν μπορούν να αναπροσαρμόζονται παρά μόνον κατ’ έτος και το ορθότερον ανά τριετία, για να μπορεί η αγορά ακινήτων να ξεκινήσει και να λειτουργήσει απρόσκοπτα, και όχι με συνεχή εμπόδια ανά τρίμηνο ή εξάμηνο.

- Η μανία της υπερφορολόγησης των ακινήτων οδηγεί τους αρμόδιους και υπευθύνους σε λάθος υπολογισμούς και αποτελέσματα, αφού είναι γνωστόν σε όλους ότι η υπερφορολόγηση φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα όπως ακριβώς στην περίπτωση των τσιγάρων με απώλεια εσόδων 800 εκατομ. ευρώ, επιβαρύνει, τα έξοδα της μεταβίβασης με δύο υποχρεωτικές πράξεις, τις παρουσίες υποχρεωτικά των δικηγόρων, και το ΝΕΟ επίτεγμα την αμοιβή ή την πιθανή συναλλαγή με τον πιστοποιημένο εκτιμητή, ο οποίος αυταρχικά, απόλυτα και άδικα θα κρίνει ξεχωριστά για τον καθένα διαφορετική τιμή, αξία του ακινήτου, ο Θεός ξέρει με ποιόν τρόπο.

- Καθίστε φρόνιμα διδαχθείτε από το έντιμο επιτυχημένο παρελθόν του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Τσοβόλα και μην αυτοσχεδιάζετε, δεν είναι ντροπή αν δεν μπορείτε, να συμβουλευτείτε το Επιμελητήρια και τις Διοικήσεις των Εμπορικών, Βιοτεχνικών, Βιομηχανικών Επαγγελματικών Τεχνικών και Οικονομικών είναι βέβαιον ότι θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο και αποτυχημένο σύστημα που επιχειρείτε αφού εν μέσω κρίσης οι πωλητές και οι αγοραστές ακινήτων θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα, και απίθανες γραφειοκρατίες.

-Μόνον η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα μπορούν να δώσουν λύση στην οικονομία και να ξεπεράσουν την κρίση και όχι βέβαια οι πολιτικοί από την Αθήνα, ή υπουργοί στην Αθήνα, αλλά ο επιχειρηματίας στην Κρήτη, την Ρόδο, την Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, εφ΄ όσον κινηθεί χωρίς εμπόδια στην αγορά αλλά με κανόνες ελέγχου, και χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και εμπόδια, που αναστέλλουν, καθυστερούν, εξαφανίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, αφού αυτή και μόνο αυτή μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα όπως συνέβη στην Κύπρο.

- Οι φαντασιώσεις περί μαύρου χρήματος σύμφωνα με πρόχειρες μελέτες είναι το αποτέλεσμα του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

- Οι φαντασιώσεις περί μαύρου χρήματος σύμφωνα με πρόχειρες μελέτες είναι το αποτέλεσμα του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B